93-годишна баба загина при пожар в село Дебрене

 
пожар

93-годишна баба загина при пожар в къщата й в санданското село Дебрене. Трупът на възрастната жена е намерен 5 часа след избухването на пожара, под отломките на срутилата се къща. Сигнал за инцидентът е постъпил малко преди 22:00 часа на 10 януари. Два екипа пожарникари се борили с пламъците. Причината за възникналия пожар са в процес на установяване.

Общо 24 пожара гасиха огнеборците в Пиринско през почивните дни. 11 от тях нанесоха материални щети.

Както E79news писа най-страшен бе пожарът в станция за компресиран газ /метан/ в промишлената зона на гр.Разлог, където трейлери с бутилки с над 25 000 куб. м газ се запалиха малко след 01:00 часа през нощта на 11 януари. Десетки от бутилките избухнаха, а гражданите и гостите на Разлог прекараха безсънна нощ. За щастие инцидентът се размина без човешки жертви.

Малко по късно същата вечер – около 02:35 часа, пожарникарите в Благоевград също бяха вдигнати на крак по сигнал за запален комин във цигарената фабрика в града. Огнеборците потушили пламъците. Унищожена е филтърната инсталация в праховото стопанство на предприятието. За щастие и при този инцидент нямапострадали хора.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене