Утре е неучебен ден в Разлог

108215-vzriv-gaz-razlog-01

Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев издаде заповед, с която разпореди утре – 12 януари, да бъде неучебен ден за детските градини и училищата в града. Мярката се налага, защото повечето учебни заведения са газифицирани, а в момента в града газоподаване няма заради инцидента тази нощ. Припомняме, че около 01:30 часа на станцията за декомпресиране на природен газ в Разлог, собственост на „Овергаз Запад“, са се запалили четири ремаркета, натоварени с трейлера (бутилки) с компресиран природен газ. Общо в базата е имало 9 трейлера. Очевидци твърдят, че са гръмнали над 50 газови бутилки. Два часа огнеборците се бориха с огъня. За щастие, пострадали хора няма.

Продължава да бъде отцепен района на инцидента, където полиция, пожарникари и представители на „Овергаз Запад“ продължават с огледа. В останалата част на града ситуацията е нормална. От 5 часа тази сутрин е възстановено и електрозахранването, което бе спряно след избухването на газовите бутилки.

От фирмата доставчик на газ – „Овергаз Запад“, са уверили общинското ръководство, че най-вероятно още днес ще бъде възстановено газоподаването към част от домакинствата, а до утре вечер цялата газопреносна мрежа ще работи с пълен капацитет.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене