Кметът на Банско: Може да направим първа копка на нов лифт през октомври

84135-GeorgiIkonomov

Оптимист съм за решаването на проблема със строителството на втори кабинков лифт, на писти и ски съоръжения в ски зоната над Банско, информира „Стандарт”. За мен е ясно, че сегашното правителство има воля да доведе нещата докрай. През септември, октомври тази година можем да направим първа копка на строежа на втората кабинка. Това заяви кметът на общината Георги Икономов.

Той се надява новосформираната Междуведомствена работна група да успее до 15 февруари да реши не само въпроса с концесионната площ и бъдещото строителство в нея, но и казуса с частичното изменение на Плана за управление на Национален парк „Пирин“.

„Подчертавам, че в ски зоната ще се строят само ски съоръжения, няма да има никакви хотели и други сгради. Липсата на втори кабинков лифт е огромен проблем. Туристите чакат по 2-3 часа, за да се качат в планината. Не е приятно. И повече не идват тук. Затова трябва да се развиваме. В противен случай ще губим гости за сметка на нови и развиващи се скоростно зимни курорти“, категоричен е градоначалникът на Банско.

„Ние искаме всичко да се прави законосъобразно, затова приветствам, че това правителство отмени решението на кабинета на Пламен Орешарски, което е взето в нарушение на процедурите“, допълни той.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене