Андрей Боцев стана командир на Сухопътни войски

ген. Боцевснимка: infomreja.bg, архив

Бригаден генерал Андрей Боцев от Гоце Делчев е сред удостоените с висши звания български офицери от президента Росен Плевниев на церемонията в навечерието на 6 май, когато се отбелязва Денят на храбростта.
По този повод генерал Андрей Боцев бе удостоен със званието „генерал-майор“ и от 30 юни тази година ще заеме длъжността командир на Сухопътни войски.
Генерал-майор Андрей Боцев е роден в Гоце Делчев през 1959 година. Средното си образование е завършил в родния си град в ПГ „Яне Сандански“, по-късно завършва ВНВУ „Васил Левски“-Велико Търново, Военна академия „Г.С. Раковски“ и други.
В кариерата си с пагона на български офицер генерал-майор Андрей Боцев тръгва от командир на взвод. Той е семеен с две деца, живее в София и често гостува на голямата си фамилия в Гоце Делчев.
Преди дни смолянският депутат от „Коалиция за България“ Дора Янкова поздрави специално генерал-майор Андрей Боцев по случай назначаването му за командир на Сухопътни войски като подчерта, че в негово лице „Родопите имат голям приятел и застъпник“.
Дора Янкова призна, че благодарение на неврокопчанина генерал Андрей Боцев в Смолян продължава да функционира военното поделение, което осигурява стотици работни места и е сериозна опора за населението.
В периода 2004-2007г. генерал Андрей Боцев е бил командир на 101 Планинска бригада с щаб в Смолян и е ръководил спасителните акции при бедствените наводнения през 2005 година в Смолянско.
infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене