Няма оправия!: Малкият „ТЕЦ” центъра на Благоевград продължава да бълва черен дим и сажди

news33(129)

Собствениците му не вземат никакви мерки за спиране на отровния дим

Читатели на struma.com сигнализираха днес, бълващият сажди и черен дим комин, за който писахме по-рано тази седмица, продължава да изхвърля тъмни облаци в центъра на Благоевград. Преди дни описахме подробно и как комин се запали и опуши сериозно жилищна сграда в деня на най-големия студ в областния център. В края на по-миналата година, горя и домът на д-р Кашукеева, като отново причина бяха непочистени комини и горене на най-различни материали за отопление.
Според запознати, семейства в Благоевград с малки финансови възможности си набавят всякакви материали, които изгарят в уредите си за отопление на твърдо гориво – парцали, строителни отпадъци и др. Ситуацията особено неприятна в крайните квартали, където цели блокове се пропищели от случващото се. Към момента няма реален законен начин институциите да се намесят и урегулират този факт, явно се разчита на добросъвестността на гражданите, която изглежда е сведена до минимум поради незавидното финансово състояние.
И както е казал народът „Сиромах човек жив дявол“, хората са крайно изобретателни, когато трябва да оцеляват, без да ги интересува какво причиняват на другите. Факт е, че беден човек благородник няма, но уважаеми благоевградчани, който замърсявате жестоко въздуха, който дишат децата ни, бъдете благородни и хуманни и вземете нужните мерки, за да спрете това.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене