В настоящия случай главните роли в активното мероприятие се изпълняват от пухкавия сладур  Илхан Кючюк, безсрамното перде Николай Бареков и сайта “BIRD”.

ПОСЛЕДНОТО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА АХМЕД ДОГАН

огато още като млад приемеш нещо за свой професионален фундамент и използваш това нещо, като своеобразно оръжие в продължение на много години, колкото и да го модифицираш във времето, колкото и да го ъпгрейдваш, в своята същност то винаги ще остане за теб непроменено, а неговите правила пък неизбежно ще се превърнат в твои лични закони. Закони от които ти никога няма да можеш да избягаш.

В конкретният случай е изключително важно да се знае, че Ахмед Доган е преди всичко ченге. Ченге от „Държавна сигурност“.

Той е трябвало да работи под прикритие, в неясни ситуации и много променлива среда. И той е учил за всичко това. И като всяко едно подобно ченге, така и Доган, дълбоко в себе си генетично е приел фундаменталните тарикатлъци и техники на ченгелъка. Едно подобно правило, например, е използването на различни активни мероприятия, с които ако не успееш да сломиш изцяло врага си, то поне би го объркал или пък би му донесъл щети, пък били те и само периферни.

Всъщност причината да пишем всичко това е не друга, а единствено за да осветим състоялото тези дни ПОСЛЕДНО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ на ченгето Ахмед Доган.

То, разбира се, няма как да бъде успешно по цял ред обективни причини, които явно обаче авторите му явно не са пресметнали, но е симпатичен финален акорд преди излизане в пенсия.

Какво бе активното мероприятие?

В своята същност активното мероприятие е много просто, дори тъпо, като подхожда повече на първокурсник, отколкото на специалист по ДС с претенции. Както всяко едно подобно събитие и това има своите главни герои и поддържащи изпълнители. Обикновено изпълнителите не са авторите на сценария, а са просто едно наемни актьори, които конюнктурната вълна е изплюла на плажа в точният момент.

В настоящия случай главните роли в активното мероприятие се изпълняват от пухкавия сладур  Илхан Кючюк, безсрамното перде Николай Бареков и сайта “BIRD”.

Тук няма да се занимаваме по отделно с всеки един от тези, но пък това едва ли е и нужно предвид факта, че ние отдавна чудесно знаем, кой точно е Бареков в сметището,  както и кой е Илхан Кючюк, който при провал в неделя никога повече няма да помирише шоколада на Валентин Тончев в кози атмосферата на брюкселските локали. Що се отнася до “BIRD” – при тях сравнително лесно може да откриеш мотивацията за участие в едно подобно сдружение с предмет на дейност: участие в най-тъпото активно мероприятие на света.

В какво обаче се заключва самото активно мероприятие?

Преди няколко дни Николай Бареков написа в своя маргинален сайт, че Делян Пеевски бил избягал в чужбина. Първо в Сърбия, а после в Дубай. Защо, първо в Сърбия, би попитал някой досадник, ами щото щял да пие кафе с Путин в хотел Москва на центъра. Същият оня Путин, дето Пеевски не спря да го плюе 1 година. Но все тая!

Объркали са малко сценария, ама кой пък да го помни! Оттам Пеевски обаче отишъл в Дубай, където от своя страна не го искали (но той все пак отишъл с директен полет Белград – Дубай), а докато накрая днес най-изненадващо е кацнал в Катар, щото именно там си бил скрил имането.

И не само това! През цялото време се оказва още, че американските Secret service са преследвали Пеевски, но или е нямало билети за същия полет, или пък са били съкратили щата на техния досегашен човек в Катар, или пък Киро е отказал да им даде кайта си за да догонят лошия в Персийския залив.

Както и да е. Идеята, че веднага след като Бареков публикува “разследването” в играта моментално се включи лицето Илхан Кючюк, който започна да вдига патърдия от Брюксел и да пише страстни писма на еврочиновници, все едно Валентин Тончев е главна героиня от „Опасни връзки“.

Малко по-късно в идиотското активно мероприятие се включи и кадъра на Румен Радев – бившия военен министър Николай Цонев, който при Цветанка Ризова се представи повече от ужасно, но на финала по заръка на „водещия офицер от НАТО“, смутолеви, че никой не питал къде бил Пеевски, щото пишели нЕкои, че бил в … Катар.

Включването на Николай Цонев, който бе катапултиран от Радев в листите на Доган бе също толкова прозрачно тъпо точно колкото бе измислено тъпо и самото активно мероприятие.

В крайна сметка след като загряха с комичната си шумотевица една дребна част от медийното пространство у нас, същите въпреки официалното изявление на МВР, ясно казвайки им че това което пишат не отговаря на истината, продължиха със своята селска патардия, като в крайна сметка дори използваха своето „ядрено оръжие“ в лицето на BIRD.

Защо се прави целия този напън с това активно мероприятие?

Ами прави се защото остават само два дни до изборите и въпросните лица си мислят, че разпространявайки подобен тип абсолютно лъжовна информация, ще разколебаят в последния момент симпатизантите на ДПС Ново начало.

Затова се прави – както се казва, за да изкараш акъла на армията. Как да се бие армия, ако Командира е възирал?! Играеш си със страховете на хората. Това е. „Ако шефът го няма, значи и нас ни няма!“.

Всъщност тук целта не е просто да бъдат разколебани потенциалните симпатизанти на „ДПС-Ново начало“, но и индиректно да се внуши на обществото, че някакви фалшиви пари от някаква селска печатница са насочени за купуване на гласове, а хората, които уж са взели парите и обещали гласовете, да се подплашат и да не свършат работата, като припнат веднага към … Алианса на Доган и да почнат да бачкат за него.

Впрочем, активното мероприятие ползва акцията по залавянето на селската печатница за фалшиви пари в Шумен като едва ли не закован хъб от мащаба на трезора на Ротшилд, залагайки на наивитетното мислене на ехалето, което вече е чуло по телевизията как Европол и той бил в играта. А от Евпорол до … Сикрет сървиз има една крачка в манипулацията на позастарелите ченгета от ДС.

Както писахме вече самата печатница в Шумен е ниско ниво в сравнение с бившите печатници за фалшиви пари във Варна, а за незнаещите ще уточним, че де що печатница е хваната в България през годините, моментално се появява някой от Европол да каже „Браво“ по традиция. Е-е?

Това по никакъв начин не означава, че приятелят на Бареков – Бойко Борисов например имаше своя печатница на фалшиви пари назад в годините, нали? Ама да не навлизаме в тази тема, че Бареков по онова време ближеше усърдно задника на Борисов и ги е пропуснал тези моменти, докато езика му хващаше пришки.

Защо въпросното активно мероприятие е тъпо?

Ами тъпо е преди всичко защото е неефективно. А и кастинга е тъп, а който привиди сериозност в него поради наличието на BIRD в тази поръчкова компания, ще сбърка фатално, тъй като те редовно са ползвани за подобни активни мероприятия. Едно от които бе например самият Алексей Петров да им подаде собствената си снимка с Бойко Борисов баш на финала по съставянето на Сглобката, за да я пусне член на BIRD на страницата си във Фейсбук. Алексей Петров по онова време лекичко перна Борисов по капата и затова бяха използвани точно BIRD.

Другото издишане на активното мероприятие  е набутването и на Таки в него, пак от BIRD, които са така фиксирани в него, че се очаква следващия път да го включат и в производството на кисело мляко.

Само пълни идиоти могат да се вържат на финтифлюшката, че Пеевски и Таки били в Катар и там, където били, вече имало коли на Сикрет Сървиз и ги чакали, че да ги приберат.

Тия коли бая време вече чакат. И според нас BIRD трябва да им занесат банички.

Активното мероприятие не е ефективно, защото в България далеч не ти е нужна медия, за да разбереш, дали нещо е така или не е.

Всичко често става ясно само с няколко телефонни разговора, а и всички знаем, че в България всеки може да стигне до всеки, минавайки през не повече от трима души.

В този смисъл е много тъпо от страна на актьорите в тази селска пиеса да си мислят, че са Робърт де Ниро в „Да разлаем кучетата“ и могат да водят война с Албания, без обаче Албания да знае.

Започнахме с персонажа на Ахмед Доган, защото съвсем скоро всички вие ще разберете, че това което видяхме тези дни всъщност е ПОСЛЕДНОТО АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ НА АХМЕД ДОГАН.

Неговата Лебедова песен в ченгеджийството.

Защото ченгето от ДС, винаги ще си остане ченге от ДС. И това не е задължително лошо, просто и то си има край. Човекът може, колкото може.

Всичко останало е само магия и дъх на „Кардю“.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search