Националния печат

печат

„Стандарт“

Джон Кери идва за среща с премиера

Американският държавен секретар Джон Кери пристига на визита у нас този месец. Това потвърдиха за „Стандарт“ от Министерството на външните работи. Визитата се очаква да бъде обявена съвсем скоро и от Държавния департамент на САЩ. У нас Кери ще разговаря с българския си колега Даниел Митов и с премиера Бойко Борисов.

 

„Монитор“

Банковата система е стабилна

Българската банкова система е стабилна. Това заяви вчера финансовият министър Владислав Горанов по време на брифинг за изплащането на гарантираните влогове от КТБ.

 

Духалката надува сметката за ток със 72 лв.

Министерството на енергетиката е изготвило 7 спешни мерки за стабилизиране на енергетиката. За да не поскъпне токът от 1 юли или още от 1 април, те трябва да са факт до края на март.

 

„Сега“

Държавата се презастрахова с новия дълг през тази година

Сериозна част от предвидения нов дълг за 2015 г. може да се окаже презастраховка. При заложен в бюджета до 8.1 млрд. лв. нов дълг нуждата от финансиране може да е с до 2 млрд. лв. по-ниска. Въпреки това финансовото министерство няма да преразглежда емисионната си политика и ще заеме първоначално заложените суми, защото възнамерява да попълни с парите фискалния резерв.

 

Ръководството на ключов съд е заплашено от дисциплинарни дела

Председателят на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева, както и двама от заместниците й – Петя Крънчева и Богдана Желявска, са заплашени от дисциплинарни дела. Това стана ясно вчера, след като Висшият съдебен съвет (ВСС) изслуша част от съдиите, които настояват за пълна проверка на дейността на ръководството на СГС. Така близо месец след безпрецедентния магистратски бунт кадровият орган на системата е на път да вземе някакви мерки.

 

„Новинар“

Обезщетението за пенсия ще се дава само при прекратен договор 

Обезщетение за придобито право на пенсия се дава при прекратяване на трудовото или служебното правоотношение, а не заради самото пенсиониране.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене