Доброволци почистиха от камъни ски пътя в Пирин

Спортният клуб на ветераните в община Банско обедини 350 ентусиасти, които направиха второто голямо почистване на Пирин планина за тази година. Акцията стартира още в 09:00 часа сутринта в събота и продължи 6 часа.Целта на доброволците този път бе да освободят от камъни ски пътя, който през зимния сезон се ползва като трасе от хиляди наши и чужди скиори. Всички участници в акцията носеха здрави ръкавици, чували, кофи. Те бяха разпределени на групи, като всяка от тях имаше кирки и лопати.

„Радвам се, че в почистването се включиха деца, младежи, възрастни. Сред тях бе и кметът на община Банско Стойчо Баненски, който е член и голям приятел на нашия клуб. 7-километровото трасе бе перфектно почистено от камъни. Почистихме и водосточните канали, които се образуват при силни дъждове. По този начин даваме възможност на водата да се оттича и да не прави ровове“, каза Димитър Юлев, председател на Спортния клуб на ветераните в Банско.

Предишното почистване бе на 2 юни, когато над членове на клуба на ветераните в града под Тодорка направиха показно как се полагат грижи за околната среда. Тогава те събраха над два контейнера с отпадъци.

Подобни инициативи за него и останалите природолюбители са традиция от много години. Всяка година правят две мащабни уборки – в ниската и във високата част на планината.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search