Читатели: Улиците в Якоруда заприличаха на леден капан, поддържащата фирма нехае

main_b

Улиците в Якоруда приличат на ледена пързалка, оплакаха се местните жители, които са категорични, че всяка зима в малката община леденият ад е неописуем, но никой не взема мерки за това.

Десетки са пострадалите със счупени крайници  и различни травми от паданията  по непочистените улици на градчето.

Хората вече се събират за подаване на колективен съдебен иск срещу кмета на общината Нуредин Кафелов и снегопочистващата фирма, която според тях освен да усвоява парите за зимните си дейности друго нищо не прави.

„Очакваният за края на декември сняг предизвика отново, както през  предишните години, хаос и небивали проблеми както за пешеходците, така и за шофьорите и автомобилите по улиците на града и селата. Общинската фирма „Строител 2001“ с управител горския стражар Али Хасан Хърльов не само не реагира навреме още при първия снеговалеж, но и в продължение на дни не бе адекватна, за да предприеме своевременни мерки поне за опесъчаване на главните пътни артерии.more_3_b

Любимият багер на управителя – горски стражар, е купен с решение на  №115/протокол №ОбС-10/30.11.2013 година.
В момента дори зимното слънце, което благосклонно се опитва да топи леда на места, не може да свърши работата на снегопочистващата фирма“, уверяват местните жители и молят за съдействие Областната администрация  в Благоевград.

„Уважаема редакция, честно казано, недоумяваме какво безочие е необходимо на кмета на община Якоруда Нуредин Кафелов, за да търпи немърливостта и безотговорността на един горски стражар, пенсионер от три години, да отговаря за толкова важен ресор като снегопочистването в нашата община, от което зависи най-съкровеното за хората – а именно тяхното здраве“, сигнализират ИНФОМРЕЖА жителите на Якоруда и настояват за бърза смяна на управителя на общинската фирма „Строител2011” Али Хасан Хърльов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене