Уволнена полицайка с марихуана иска да се върне в МВР

Снимка: архив

Върховен административен съд отказа да върне на работа в системата на МВР полицайка, спипана преди повече от година с половин килограм марихуана. Симона Лулеова атакува безуспешно заповедта за уволнение най-напред в Административен съд-Благоевград.

Според софийските магистрати заповедта за уволнение, издадена от директора на Столичната дирекция на МВР, където Лулеова работеше, е обоснована, защото с действията си тя е нарушила Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и е уронила престижа на службата. Освен това била спазена цялата процедура за налагане на дисциплинарното наказание.

Симона Лулеова от разложкото село Баня бе заловена с два пакета марихуана в семейния автомобил „Фолсваген“. При спиране на пътя край Разлог, колегите й от управлението в града, откриха голямото количество наркотици в резервната гума на колата. Тогава тя престоя за кратко в ареста. Излезе на свобода срещу 5000 лева парична гаранция, за се лекува и гледа детето си. По наказателното дело срещу Симона все ощя няма обвинителен акт.

Лулеова живее в София. Баща й също е бивш полицай. Преди 10 години застреля крадец при самоотбрана. През 2017 г. той бе окончателно оправдан от съда, а съдебните му разноски от 10 000 лв. бяха поети от партия „Атака“. След оправдателната присъда Лулеов заведе дело срещу прокуратурата заради претърпени неимуществени вреди вследствие на неоснователно повдигнатото обвинение и бе обезщетен с 15 000 лева, припомни struma.bg.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search