Директорът на ПГ по транспорт – Разлог, Емилия Йорданова: Сега сме спокойни за здравето и живота на работещите и учащите в ПГ по транспорт – Разлог!

orig_f944c27238124f971582c2d4783e3b58

ПГ по транспорт, Разлог разполага с богата материално-техническа база, за която обаче до 2010 г. не са полагани грижи и е допуснато част от сградите да се рушат и да бъдат опасни за използване. Гимназията посреща 2015 г. с обновено училище и общежитие.
Приключени са ремонтните дейности по национална програма „Модернизация на материалната база в училище“, модул „Подобряване на училищната среда“ за 2014 година за саниране на учебната сграда и подмяна на дограмата на корпус общежитие и кухненската сграда на ученическото общежитие, където е подменена старата дървена дограма. Преди ремонта разсъхналата се дървена дограма на вратите и прозорците беше закована с пирони, на много места счупена или изобщо липсваща. Стъклата бяха лепени или изобщо липсваха. Терасните врати бяха закърпени със стари плоскости. Сега Апартаментите и общите помещения са светли и топли и се ползват пълноценно от ученици и работещи в гимназията. Осъществи се подмяна и на дограмата и в кухненския блок – трапезарията, кухнята и помощните помещения. ПГ по трапезарията, кухнята и помощните транспорт, Разлог е едно от малкото училища в област Благоевград, в което на място се приготвя топла храна. Въпреки усилията на ръководството и служителите през последните години за спазване на всички изисквания, старата дограма беше голям проблем. Сега ученици, учители и служители се хранят с в светли и отоплени помещения, отговарящи на всички условия за функциониране на топла кухня. Директорът на гимназията Емилия Йорданова сподели: „Сега сме спокойни за здравето и живота на работещите и учащите в ПГ по транспорт, Разлог. J Създали сме условия за качествено професионално образование. Има още какво да се прави по отношение на другите корпуси на гимназията, но ос-новното свършихме през последните 4 години“. Колективът на гимназията, ученическата и родителската общност се радват на придобивките и посрещат 2015 година с удовлетворение и нови надежди.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене