Разясняват условията за кандидатстване по проект за подмяна на отоплителните уреди в Благоевград

На информационна среща се разясняват условията за кандидатстване по проект за подмяна на отоплителните уреди в Благоевград

 

Този четвъртък ще се проведе информационна среща за жителите на община Благоевград по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление на територията на община Благоевград“. Събитието ще се състои на 17.10.2024 г. (четвъртък) от 18:00 часа в Младежки дом (партер), гр. Благоевград.

Целта на срещата е да се разяснят условията и сроковете за кандидатстване за безплатна подмяна на отоплителни уреди на твърдо гориво (печки и котли) с климатици, термопомпи и печки на пелети. Експерти от Община Благоевград ще предоставят подробна информация за възможните отоплителни алтернативи, за необходимите документи и начина на попълването им, както и за стъпките в процеса от подаване на заявление за участие до сключване на договори с одобрените кандидати. Присъстващите ще имат възможност да задават въпроси и при необходимост да получат съдействие на място за попълване на изискуемите образци за участие в процедурата. Основна цел на подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с алтернативни – климатици, термопомпи и печки на пелети, е понижаването на нивата на замърсяване от битовото отопление, подобряването на качеството на атмосферния въздух и осигуряване на по-добра среда на живот за хората в община Благоевград. Заповядайте! Подробна информация относно условията за кандидатстване, както и образците на необходимите документи са публикувани и на официалната страница на община Благоевград тук. Проект № BG16FFPR002-5.002-0001 „Подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление на територията на община Благоевград“ е финансиран по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16FFPR002-5.002 „ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ!“ (2), по приоритет 5 „Въздух“ на Програма „Околна среда“ 2021- 2027 г., съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС и националния бюджет на Република България.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search