През последните години се наблюдава и разрастване на туристическия бранш. Чистият въздух и девствената природа, съчетани с близостта на язовир „Доспат“ са предпоставка за изграждане на хотелски комплекси, почивни бази, вилни зони, като се наблюдава увеличаване на притока на туристи, както през летния, така и през зимния сезон.

Кметът на Сърница: Постигнахме всичко това, благодарение на Делян Пеевски! Търсил съм помощ от Доган и … нищо! ВИЖТЕ СНИМКИ

„Едно е да защитаваш интересите на своята община, друго е на всички български общини.“, споделя  кметът на Сърница пред Топ Преса.
Кметът на Сърница Неби Бозов е фаворит по вот на доверие. Това станало ясно през последните избори, като за него били гласували 96% от избирателите в общината, макар че бил единствен кандидат за кмет. Всъщност Бозов е първият и единствен кмет на Сърница, тъй като общината е на осем години. Преди това беше към община Велинград.
По думите на кмета и на жителите, община Сърница се е превърнала през последните години в една от водещите в областта на туризма община в Родопите:
„Всеки, който идва, може да види икономическия бум в общината. Имаме една от най-модерните не само пътни инфраструктури, а и цялата образователна инфраструктура в общината е изцяло подновена. Всички училища са от европейски тип, изцяло санирани сгради, модерни оборудвания. Имаме и филиал на 24 часа Спешна помощ, шест екипа работят. В община Сърница има полицейски участък. Правим нова детска градина в най-отдалеченото ни село. Има само 30 деца, но въпреки това правим инфраструктура за половин милион. Да не говори за останалите около 40 проекта, които сме изпълнили с европейско и национално финансиране. И постигнахме всичко това с помощта на ДПС и лидера ни Делян Пеевски“, споделя Бозов в интервю за медията ни. „Избрах Певески заради това, че му дължим много, но и заради това, че съм разочарован от почетния ни председател. Търсел съм съдействие и там за общината… Но от там винаги … нищо.
По рано тази година, кметът на Сърница Неби Бозов е избран за председател на Контролния съвет на НСОРБ за мандат 2023 – 2027 г.
Той е бил досегашен член на КС, а кметът на Белица Радослав Ревански, който издигнал кандидатурата му, го определи като „Човек, който никога не си е позволил да престъпи общата воля на Сдружението, дори по въпроси, които са болезнени за неговата община. Той е диалогичен, намира общ език с всеки, но може да бъде твърд и категоричен, когато това е необходимо. Неби Бозов – един достоен човек“.
Кметът Бозов пък споделил, „Едно е да защитаваш интересите на своята община, друго е на всички български общини.“
„Приемам номинацията си като оценка за работата на Контролния съвет на НСОРБ, част от който имах честта да бъда и аз. Благодаря на бившия кмет на Разград г-н Денчо Бояджиев за наученото и за огромния опит, който ми предаде. Нека да не се съмнява, че ще работя усърдно и отговорно за да укрепя и развия постигнатото от него.
Номинацията ми показва една много важна особеност на НСОРБ – за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквам, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната. Нетипично за повечето политици, но не си падам по дългите речи. Благодаря за доверието!“, добавил още той.
Сърница, която е най-младата българска община, продължава да поддържа връзка с традициите си и земеделските практики. Сърница е град от 2003 г., отделена е като самостоятелна община от 1 януари 2015 г. с указ на Президента на Република България. През последните години се наблюдава и разрастване на туристическия бранш. Чистият въздух и девствената природа, съчетани с близостта на язовир „Доспат“ са предпоставка за изграждане на хотелски комплекси, почивни бази, вилни зони, като се наблюдава увеличаване на притока на туристи, както през летния, така и през зимния сезон.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search