Като  се посочвало, че дежурства в болницата в Драма на лекари от Кавала продължават от около година.

Катастрофален здравен колапс! Оставки и на лекарите в Кавала!

Управителният съвет на EGESYK , изразявал категоричното си противопоставяне на преместването на лекари от Кавала  в болница в Драма .

Управителният съвет на болницата в Кавала, изразил остро противопоставяне за нови премествания на патолози, които да подкрепят болницата Драма. Като  се посочвало, че дежурства в болницата в Драма на лекари от Кавала продължават от около година.

Подробно в съответното прессъобщението се посочвало:“ Бордът на EGESYK изразява категоричното си противопоставяне на преместването на патолозите от нашата болница в болница Драма за смени през следващите 2 месеца. За пореден път Администраторите превръщат лекарите в „гиролози“ с пълно пренебрежение към тяхното професионално и семейно планиране, като същевременно създават още по-голям проблем с недостига на персонал и дисфункция в нашите Патологични клиники. Призоваваме Болничната администрация и 4-то МЗ незабавно да спрат тези движения, преди вълната от лекарски оставки да стигне и до нас. Също така, поради ситуацията на болница Драма, е сигурно, че Спешното отделение на нашата болница ще понесе още по-голям натиск в близко бъдеще. Поради тази причина призоваваме Администрацията да прекрати неприемливия режим на работа на лекарите от ТЕП, който наложи от юни нататък.  Петимата лекари специалисти по спешна помощ трябва да се върнат към ролята, за която са били назначени в болницата в Кавала, т.е. да преглеждат пациенти, както е определено от тяхната специалност, а не да бъдат фиксирани от администрацията на болницата в Драма с тефтерче и химикал в ръка, просто записвайки пристигащите пациенти на входа за спешна помощ.“

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search