Хотелиери в Банско искат долен праг на цените на нощувките

Хотелиери в курорта отдавна настояват да се въведат минимални прагове на цените на нощувките в местата за настаняване, които да са съобразени с тяхната категория. Според тях това е начинът и да се пребори дъмпингът на сивия сектор в сектора.

„От години се въртим в омагьосан кръг. Цените на нощувките този зимен сезон ще са като миналогодишните. Само при промяна на ДДС може да се стигне до увеличение, но то няма да е драстично. Минимални цени имат куп други браншове – таксиметровите, адвокатските, архитектурните услуги“, твърди Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в курорта. Той е категоричен, че Банско е европейски курорт с прекрасна природа, със събития на европейски ниво – фестивали, световни купи по ски и сноуборд, с отлични условия в ресторанти и хотели. С един от най-новите ски центрове в Пирин планина. Всичко е на много високо ниво, по-добро от много други европейски държави, а цените са в пъти по-евтини, твърдят хотелиери в града под Тодорка.

Според тях преди десетина години един хотелиер е имал дадена печалба при 100 туристи в обекта си, а сега прави същата печалба, но при поне два пъти повече гости. Защото повече туристи не означават повече приходи. Трябва по-платежоспособни туристи да идват, да се повиши още качеството, да се вдигнат заплатите на работещите в туризма.

„Ниските цени са предпоставка за персонал, който не е обучен, за некачествени хранителни продукти, за лошо обслужване”, категоричен е Малин Бистрин. Затова е крайно време да се въведе долен праг на нощувките във всяка една категория хотели.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search