Резултатите от проверките на авиационния инцидент през септември в Граф Игнатиево ще бъдат представени в Министерството на отбраната днес

Министерството на отбраната ще представи днес на пресконференция резултатите от проверките на авиационния инцидент от 13 септември 2024 г. в Трета авиационна база в Граф Игнатиево, съобщиха от ведомството.

В пресконференцията ще участват министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, полковник Петко Василев, държавен експерт в отдел „Разследване на авиационни произшествия и инциденти“ в Служба „Военна полиция“.

На 13 септември т.г., при подготовка за демонстративен полет на 3-та авиационна база край Граф Игнатиево, катастрофира учебно-боен самолет L-39ZA. Загинаха двамата пилоти от 12-а авиационна база в Долна Митрополия- Петко Димитров и Венцислав Дункин. Те бяха повишени посмъртно във военно звание.

В началото на октомври от Министерството на отбраната съобщиха, че данните от „черната кутия“ на самолета L-39 са снети успешно и предоставени на разследващия екип от Военната прокуратура.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search