ВНИМАНИЕ! Опасен сайт използва името на ЮЗУ, искат банковата ви сметка

108135-lajliv-sait-uzu-01

За опасен сайт, който използва името и логото на ЮЗУ „Неофит Рилски“ алармираха от най-голямото висше учебно заведение в Югозападна България. Според информацията публикувана на сайта на университета целта на фалшивата интернет страница е злоупотреба с лични данни и персонална банкова информация.ь

На страница с  адрес www.afb-prakt.hostei.com, използвайки логото на ЮЗУ „Неофит Рилски”, никому неизвестна фондация, наричаща се Американска Фондация за България, обещава солидни стипендии за студенти бакалаври и магистри. Въпросната фондация е посочила, че е независима организация с нестопанска цел, основана през 2004 година в Бостън, щата Масачузец.

Фалшивата интернет страница подлъгва студентите да участват в проект „Дистанционни студентски практики” и им обещава сума в размер на 450 лева и по 70 лв. премия за седмична задача. Трябва обаче да се попълни анкетна карта, в който се изискват редица лични данни, сред които ЕГН на студентите, телефонни номера и номер на банкова сметка. 

Прави впечатление още и дузината правописни грешки, с които е изпълнен текстът на въпросната страница на фондацията, от която ЮЗУ „Неофит Рилски” категорично се разграничава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене