Времето днес: Облачността се увеличава, започват валежи

Днес ще започне увеличение на облачността и в следобедните часове в Западна България ще има валежи от дъжд, на места и ще прегърми.

Максималните температурите ще са между 22° и 27°, в София – около 23°. Ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от северозапад, а в източната от югозапад.

И по Черноморието ще бъде облачно. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури там ще са между 22 – 25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Облачно време и в планините, като валежи от дъжд се очакват главно в Стара планина. Вятърът там ще е до умерен от запад-югозапад.

Ще бъде по-топло, в сравнение с вчера, с максимални температури в курортите между 20 и 24 градуса, на Алеко – 15 градуса.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат цялата страна. В събота преди обяд все още над Източна България ще бъде с валежи, които обаче до вечерта ще спрат. Над Западна и по-голямата част от Централна облачността ще се разкъсва и намалява, но вятърът временно ще се усили. Температурите ще са от 15 – 16° в Североизточна България до 24 – 25° в Горнотракийската низина.

През следващите дни ще преобладава слънчево време, но температурите постепенно ще тръгнат надолу.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search