Общинският съвет в Банско ще заседава извънредно днес по три точки

Общинският съвет в Банско ще заседава извънредно днес по три точки, каза за БТА неговият председател Димитър Русков. Началото на извънредната сесия е от 17:00 часа.

Първите две точки са свързани с възможност за кандидатстване за изграждане на спортно игрище, за което Общината кандидатства вече няколко години и винаги сме „първи резерви“, посочи Русков. Той допълни, че възможностите за кандидатстване за финансиране на проекта са две, като Общинският съвет предстои да вземе две решения, с които да се даде възможност на общинската администрация да подаде документите. Крайният срок за това е 18 октомври, затова и е свикана извънредна сесия, каза още Русков.

От публикувани съобщения на сайта на Общински съвет – Банско е видно, че подадените докладни записки от кмета на Банско Стойчо Баненски са за кандидатстване за финансово подпомагане по „Национална програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни обекти” с проектно предложение “Архитектурно- художествено и ландшафтно оформление на паркови територии около река Глазне – Подобект 1: Етап 2 – “Спортно игрище”, както и за кандидатстване за финансово подпомагане по „Програма за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост“ със същото проектно предложение. По едната програма финансирането е 50%, а по другата е 100%, каза за БТА Димитър Русков.

Като трета точка Общинският съвет в Банско ще разгледа докладна от кмета на общината за закупуване на автомобил, който да обслужва различни превози. В нея е посочено още, че през последните месеци последователно са аварирали два автомобила, които са собственост на общината, поради което тя е останала без автомобил.

В общинската администрация е постъпила оферта за продажба на автомобил, който е втора употреба и е на стойност 51 хиляди лв. с ДДС. Сумата, необходима за закупуването, ще бъде осигурена от средствата, заложени в капиталовата програма на община Банско за 2024 г., позиция „Закупуване на специализирана техника“, става известно от публикуваното съобщение на сайта на Общински съвет – Банско.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search