Стотици ентусиасти от Банско стягат второ голямо почистване на Пирин

Спортният клуб на ветераните в община Банско организира второто голямо почистване на Пирин планина за тази година. Акцията ще се проведе на 19 октомври, събота, а сборният пункт е в 09:00 часа на начална станция на кабинковия лифт. Доброволците, които винаги са стотици, трябва да си носят по-здрави ръкавици, чували, кофи, а всяка група от ентусиасти да има по една кирка и мотика.

Предишното почистване бе на 2 юни, когато над членове на клуба на ветераните в града под Тодорка направиха показно как се полагат грижи за околната среда. Тогава те събраха над два контейнера с отпадъци.

„Истината е, че и местните хора, и туристите вече са с друго самосъзнание. Много от тях носят торбички и планината е сравнително чиста. Очакваме в акцията да се включат повече доброволци от миналия път. С нас идват много деца и младежи, които се учат от малки да не замърсяват гората“, каза днес Димитър Юлев, председател на Спортния клуб на ветераните в Банско.

Подобни инициативи за него и останалите природолюбители са традиция от много години. Всяка година правят две мащабни акции – в ниската и във високата част на планината, където събират десетки чували с отпадъци.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search