Кавала: Нови правила за движение по Egnatia Odos

Полицията в Кавала обяви временни мерки за движение по пътя Egnatia , в района на тол станцията на Мустени. Повод за това били предстоящите действия за разширяване на пътя.

По  подробно в изявлението на полицията се казва:

„С решение за временно регулиране на движението на Egnatia Odos, в района на предната станция за таксуване на Мустени, поради строителни дейности за разширяване на съществуващата твърда пътна настилка.

ДИРЕКТОР  НА ПОЛИЦЕЙСКА ДИРЕКЦИЯ КАВАЛА

Имайки предвид:

Разпоредбите на членове 52 от Закон 2696/1999 „За санкциониране на Кодекса за движение по пътищата“, срещу параграф 9 от член 48 от Закон 4313/2014. 2.

Номерът 4420/24/2030871 от 03-10-2024 доклад на Т.Т. Кавала, с приложеното проучване на временните правила за движение.

Номерът 140461 от 27-09-2024 г. документ на „EGNATIAS ODOS SA“. и с оглед предотвратяване на злополуки, избягване на ненужно неудобство за обществеността и за да се улеснят работите, които ще се извършват в споменатата зона.

НИЕ РЕШАВАМЕ 1. Приемането на временни правила за движение в района на предната станция за таксуване на Мустени, на Egnatia Odos, за извършване на строителни работи за разширяване на съществуващата твърда пътна настилка, през периода от 11-10-2024 до 24 -11-2024г., с изключение на периода от 25 до 28-10-2024г. – Разширителните работи ще се извършат, както е описано подробно в одобреното проучване на трафика на три (3) фази, с частична блокада на зоната, заета от работите, която ще бъде ограничена чрез инсталиране на пластмасови предпазни бариери и създаване на блокиране острови, като в този случай движението на МПС ще се извършва покрай зоната за извършване на работи, в оставащите две (2) ленти за платени преходи във всяка посока, където не се извършват работи, с поставяне на подходяща и предписана сигнализация. – При необходимост от пропускане на извънгабаритни МПС те ще преминават през останалата пътна мрежа. 2. Изпълнителят е изцяло отговорен за инсталирането на указателната табела на строителната площадка, която ще бъде монтирана 24 часа в денонощието, нейната поддръжка и мерките за безопасност по време на извършваната работа.

Във всеки случай той трябва да вземе всички необходими мерки, за да избегне причиняването на опасност за участниците в движението, докато маркировката ще бъде поставена в съответствие с разпоредбите на Закон 2696/1999 „относно санкцията на K.O.K.“ с измененията и в сила на основание бр. DMEO/O/613 от 16-02-2011 г. Решение на министъра на транспорта и съобщенията (Държавен вестник 905 tB). Дейностите ще се извършват само през деня, освен ако не се изисква да се извършват през нощта, поради специални съображения за безопасност и за справяне с напълно временни ситуации, след като бъдат информирани и одобрени от отдела за движение в Кавала. Във всеки случай на невъзможност за изпълнение на проекта в съответствие с разпоредбите, отдел „Трафик“ в Кавала трябва да бъде информиран своевременно от компетентната фирма-изпълнител, за да се осигури безпроблемното движение на превозните средства. 3. Горната мярка е временна и отпада след приключване на работата. 4. Нарушителите на настоящото се наказват в съответствие с наказанията, определени от Закон 2696/1999 „За Наказателния кодекс“, както е изменен – заменен и в сила, както и с настоящите разпоредби“

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search