Времето за евакуация изтича: Милтън иде! Апокалиптични СНИМКИ и ВИДЕО

Кметът на Тампа Джейн Кастор отбеляза, че ветровете на урагана, които ще достигнат до 15 фута (4,5 метра) в секунда, може да „погълнат цяла къща“

Ураганът Милтън се развихри към потенциално катастрофален сблъсък по западното крайбрежие на Флорида, където някои жители настояваха, че ще останат, след като на милиони американци бе наредено да се евакуират, а властите предупредиха, че „изостаналите ще бъдат изправени пред мрачни шансове да оцелеят“. Това предаде Apnews.

Чудовищен ураган 

Районът на Тампа Бей, дом на повече от 3,3 милиона души, беше изправен пред възможността от широко разпространено разрушение, след като „избягваше“ директни удари от големи урагани повече от век.

Националният център за ураганите прогнозира, че Милтън става „чудовищен ураган“ от категория 5 през по-голямата част от приближаването си, вероятно ще отслабне, но ще остане голям ураган, когато достигне сушата късно в сряда.

„Милтън разви максимални постоянни ветрове от 260 км/ч“, съобщи Националният център за ураганите.

Синоптиците прогнозираха, че бурята ще запази силата на урагана, докато пресича централна Флорида в четвъртък по пътя на изток към Атлантическия океан.

Несигурен път

Точният път на урагана остава несигурен, тъй като синоптиците във вторник вечерта насочиха прогнозния му път малко на юг от Тампа.

Хиляди бягащи коли задръстиха магистралите на Флорида преди бурята, но времето за евакуация изтичаше в сряда.

Кметът на Тампа Джейн Кастор отбеляза, че вятърът, който ще достигне до 15 фута (4,5 метра) в секунда, може да „погълне цяла къща“.

„Така че, ако сте вкъщи, всъщност сте е ковчегът “, каза Кастор.

Байдън бие тревога: Евакуирайте се веднага, на живот и смърт е ВИДЕО

Отказ от евакуация!

Много домове бяха празни, но счетоводителят и колекционер на произведения на изкуството Скот Джойнър остана на втория етаж на къщата в Ню Орлиънс, която построил преди 17 години.

Властите са издали заповеди за задължителна евакуация в 11 окръга на Флорида с общо население от около 5,9 милиона души, според оценки на Бюрото за преброяване на населението на САЩ.

Длъжностни лица предупредиха, че всеки, който остане, трябва да се грижи за себе си, тъй като „не се очаква първите спецчасти да реагират на време и да рискуват живота си, опитвайки се да спасят бедстващи в разгара на бурята“.

В Ривървю, южно от Тампа, няколко шофьори, чакащи на дълга опашка за гориво във вторник, казаха, че не планират да се евакуират.

„Мисля, че просто ще издържим, нали знаете – ще се справим някак си“, каза Мартин Оукс от близкия плаж Аполо и допълва: „Имаме силни щори. Къщата е подсигурена“.

Първо Хелън, а сега Милтън

На остров Анна Мари по южния край на залива Тампа Евън Пърсел се опитва да хване 9-годишната си котка Макензи, докато се готви да се евакуира. Преди време ураганът Хелън го оставя с хиляди долари щети, когато домът му е бил наводнен. Страхуваше се, че Милтън може да вземе останалото.

„Все още съм в шок от първия, а ето и втори рунд“, каза Пърсел и допълва: „Просто имам заседнала бучка в стомаха“.

Превод и редакция: БЛИЦ

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search