Владимир Табутов бе сред важните фигури на „Продължаваме промяната“ (ПП). Той бе депутат в 47-ото и 48-ото Народни събрания. В предния парламент става член на парламентарните комисии по енергетика и туризъм. А в 47-ото НС бе зам.-председател на групата на ПП.

МЪЛНИЕНОСНО РАЗКРИТИЕ! Мръсен бизнес с жива плът провали политическата кариера на богат благоевградчанин?

Най-заможният вече бивш депутат на „Продължаваме промяната“ от Благоевградска област, Владимир Табутов е на 41-г. Роден е на 25 август 1983г. в Благоевград. Учил в Природо-математическата гимназия „Акад. Сeргей Корольов“ в родния си град и придобива бакалавърска степен от Интернешънъл Юнивърсити ин Джърмъни, Германия през 2006 година, специалност международен бизнес мениджмънт. В 2016 – 2018 година специализира в Харвардското бизнес училище. Освен с политика, Табутов се занимава с енергиен бизнес и хотелиерство, собственик е на почивна база в Слънчев бряг. Там обектите на екс депутата са обект на щателно разследване за търговия с жива плът. Според източници на Топ Преса в хотелите на Татуво се предлагат най – елитните компаньонки в курорта по време на активния летен сезон. От този бизнес той имал дял, който буквално му правил милиони. Всичко това е обект дори на международно разследавне, защото сред дамите продаващи телата в почивната му база имало родом от Украйна, Молдова и Беларус.

Мината година името му нашумява когато, бизнесменът Табутов отказва да стане отново депутат. Той е трябвало да заеме мястото на Андрей Гюров от ПП-ДБ, който тогава бил избран за подуправител на БНБ.. Отказът му тогава да стане отново народен представител вероятно е по лични причини, коментират негови съратници в кулоарите на НС. Но според хора на Топ Преса в тези среди, причината е скандалът с тайния бизнес на Сланчев бряг. Според нас с това го държат….

Владимир Табутов бе сред важните фигури на „Продължаваме промяната“ (ПП). Той бе депутат в 47-ото и 48-ото Народни събрания. В предния парламент става член на парламентарните комисии по енергетика и туризъм. А в 47-ото НС бе зам.-председател на групата на ПП.

 Табутов е сред учредителите на партията на Кирил Петков и Асен Василев. Той е член на Националния съвет на ПП, което е широкото ръководство на политическата сила. Негативна реакция предизвиква и с решението си да назначи за свой асистент, Джесика Гюмишева, която е била „Мис Обзор“ 2018 г., за да  му помагала в подготовката на въпроси в Народното събрание. Днес става ясно, че тя му е била една от най верните в мръсния бизнес с жива плът.

Владимир Табутов е освен предприемач в сферата на възобновяемите енергийни източници, но и  любител на природата и триатлона. Вярва, че чрез пример и действия може да покаже на децата си и на младото поколение, че всеки може да допринесе за предотвратяване на климатичните промени, затова и на 23 юни 2024 г. се включва в експедиция  „Неверест“  заедно със Стефан Иванов за да започнат своето ново приключение – прекосяване на Северния ледовит океан.

За жалост, седмица по-късно, на 30 юни, поради остра и хронична морска болест на Владимир Табутов и срязано сухожилие на пръст на Стефан Иванов, екипажът взел решение да преустанови гребната експедиция, след като са прекосили 313 морски мили в Северния ледовит океан от Хаугесунд до Фроя в Норвегия. „Изкарахме заедно безброй приказни моменти, които ще помним цял живот“, написал Стефан Иванов във Фейсбук.

Каузите, за които двамата са гребали са свързани с опазването на живота – човешкия и на планетата. От една страна, подкрепяли битката „Да! За живот“ на Министерството на здравеопазването, която призовавала повече хора да решат и информират близките си дали искат, или не след смъртта си да бъдат донори на органите си за животоспасяващи операции. От друга страна, продължавали  кампанията за защита на Южния океан и предлагали да се присъединим към петицията за обявяване на нови четири млн. кв. км защитени морски зони.

 

 

 

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search