Ексклузивно! Кметът на Црънча бесен :Има ли гозба в, която да не сложите катран?!

„Многонеуважаеми господа от великото обединение, има ли гозба в, която да не сложите катран?!“ извърла познатият си израз кметът на доспатското село Црънча г-н Недко ~ДХаджиев по повод постоянните обвинения на местните си опозиционери във. всички земни и неземни прегрешения. Преди дни от страниците на Топ Преса, излезе материля свързан с фактът, че влиятелен и богат емирагран в САЩ, който е родом от това село e дари един милион лева за построявенато на парк в селото. ЕТО СТАТИЯТА ТУК 
Кметът на селото взел дейно умастие в градежа на въпросня парк и веднага са се родили съмнения, че почтеното харчене на парите при реализрането на проекта. В последствие, кметъе с еползва с право на отговор и каза своето становище, КОЕТО МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК 
Но и това се оказа недостатъчно, за да стане ясно, аджеба  – за добро ли е доброто, което е направено? За да опрогергае твърденията на своите съселяни, че доклад по градежа на парка е нямало, кметът посети офиса на Топ Преса, даде допълнителни разяснения и пожела да публикуваме изказването му по повод празника на село Црънча, в него се било казвало всичко. Ние ще уважим това негово искане и го публикуваме без редакторска намеса:
„На 17 юни с. Црънча, община Доспат отбелязва своя празник. През 2023 г. с богата програма, жителите и гостите на родопското селце се радват на своята нова придобивка – Парк „Рамиз“.

В приветственото си слово Хаджиев казва:

„Изключително ми е приятно да открия тазгодишния събор заради мястото на което се провежда.

Всички виждаме в какво райско място се намираме днес, а именно Парк за отдих и туризъм с. Црънча изцяло, до стотинка, финансирано от Васил Байрактаров или както всички ние го знаем – Васко.

Началото беше 15.06.2022 г. Идеята беше да се направи обреден дом при новото гробище и беседка и чешма на това място. В последствие, благодарение на инициативността и щедростта на Васко, се стигна до построяването на стадиона за мини футбол, после стадиона за тенис и волейбол. От една люлка и пързалка се стигна до този детски парк, който виждаме пред вас. Прокаран беше пътят до парка, а впоследствие – разширен, поставени бордюри и баластриран. Също така беше направено абдестно – снабдено с бързонагряващи бойлери – тип юнга. Умивалното помещение е снабдено с бойлер, пералня, гардероб, сушилня, абдестно, Цялото помещение е облицовано с гранитогрес и фаянс. Направена беше нова ограда на старото гробище.

Беседката се превърна в една красива сграда от 100 кв.м със зимна и лятна част, оборудвана с камина, плъзгащи врати парапет. Също така има и външно барбекю. Ток маси и пейки.

Водоснабдяването е от два независими един от друг водоизточника. Във водното помощение е монтирана 1.5-тонна цистерна от неръждаема стомана. По целия път и вътре в парка и стадионите са монтирани 60 бр. соларни лампи. В целия парк има поставени 35 бр. пейки. Построени са 150 м. алеи.

Чешмата е облицована с гранит и направо си е архитектурно творение. Също така в дясно от входа е санитарният възел. Порталът е от ковано желязо. Прокарани бяха туристически пътища до Скалето, до Бекярова чешма, до Реджепова бунар, от там през Николова падина се свързва с пътя Ваклиново и Римски мост. Излети са близо 1000 куб. м бетон.

В стените и стадионите са вложени 20 тона желязо.

Изброявам всичко това, за да се види мащаба на дарението и значимостта на придобивката за населението на с. Црънча. Сигурен съм, че паркът, със своето местоположение, а именно срещу „Скалето“, ще даде тласък на развитието на туризма в с. Црънча.

Още веднъж, Васко, благодарим ти много. Искам да помоля всички, които за в бъдеще ще посещават парка, да опазват чистотата и хигиената, както и имуществото на парка.

Обръщам се към майките – да не оставят без наблюдение децата си.

Изказвам благодарност на всички, които по някакъв начин взеха участие в построяването му. Също така изказвам благодарност на собствениците на имоти, части от които преотстъпиха безвъзмездно за прокарването на пътя.

Кметството имаше доста организационна работа, отделно получихме огромна подкрепа и от общината. Да ни е честит прекрасният парк!“

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search