Връчиха 18 златни статуетки на лидерите в строителството и архитектурата

Малките общини дадоха пример на големите с благоустройство и успешна демографска политика
 
Високотехнологичното луксозно строителство, екоиновациите, благоустройството и реновацията на архитектурното наследство бяха отличени от XIV-то издание на LUXURY Property AWARDS 2024 снощи в 5-звездния Hyatt Regency Sofia.
В истински форум на строителството от високия клас се превърна церемонията, която представи най-добрите примери в луксозния сегмент у нас, посочват организаторите Global Media и VIP Communication.
Форумът насочи общественото внимание към работата на местната власт, която има важна роля в развитието и благоустройството на регионите. Тази година журито даде високи оценки за малките общини, които дадоха пример на големите с мащабно изграждане на инфраструктура, демографски ръст – създаването на привлекателна среда в малките общини води до миграция от големите градове към близките села, както и реставрация на архитектурни обекти и историческа памет.
Наградите бяха връчени на дългогодишния кмет на община Ивайловград – Диана Овчарова, на кмета на община Мирково – Цветанка Йотина, на главния архитект на община Родопи – Атанас Недевски, на Артекс Инженеринг АД и на арх. Пламен Мирянов, на Гергана Мървакова – търговски директор на Галакси Инвестмънт Груп, на Светлозар Михайлов – изп. директор на SP Residence, на Магдалена Гоцева – управител на РИМ-РОК България, на Радослав Душков – маркетинг мениджър на КАРЕ България, на Ахмед Мохамедов – собственик на Аквапарк София, на Ивайло Добрев – директор строителство в Галакси Инвестмънт Груп, на инж. Иван Иванов и др.
Специални гости на събитието и връчващи златните статуетки бяха д-р Васил Тодоров – зам.-председател на БТПП, инж. Илиян Терзиев – председател на УС на Камарата на строителите, инж. Камен Гавраилов – председател на Предприемаческата камара, Румяна Борисова – собственик на водещата компания „Басейни.НЕТ“ – златен спонсор на събитието и др.
Водещи на церемонията бяха 2-кратният носител на ИКАР Симеон Владов, журналистката и съорганизатор Патриция Кирилова, която блестеше на сцената с рокля от последната колекция  на бутик Киара Фешън с дизайнер Гергана Апостолова.
Гостите аплодираха виртуозните цигуларки от състава на Софийската опера и балет – Бисера Димитрова и Добрина Николова, които откриха церемонията. На сцената пяха  младата певица Цвети Радойчева и пеещият актьор Симеон Владов.
Призьорите получиха златни статуетки, грамоти, ваучери от Басейни.нет и от мебели КАРЕ, както и подаръци от партньорите на събитието – вносителите на медицинската и висококачествена козметика Биодрога, лидерите в дигиталния печат Фреш Принт, както и от козметичния гигант Рефан. Гостите се насладиха се на ароматното вино от бранда с името на италианския предприемач Едоардо Миролио.
Участниците поздравиха организаторите на форума – Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, за дългогодишната подкрепа на добрите примери в луксозното строителство. Както и за популяризирането в медиите на успехите в строителството и архитектурата у нас.
Партньори на форума бяха Камарата на архитектите в България, Камарата на строителите в България, Българска предприемаческа камара, Националната строителна федерация, Международната академия на архитектуратата и други.
Ето и наградените:
1. Местна власт с принос в социалното благоустройство –
Община Родопи, кмет Павел Михайлов
2. Принос в реставрацията на античното наследство –
АНТИЧНА ВИЛА АРМИРА, Община Ивайловград, кмет Диана Овчарова
3. Местна Власт с принос в реновацията и съхранение на
историческата памет – Община Мирково, кмет Цветанка Йотина
4. Реновация на архитектурното наследство – Турхут Исмаил
5. Екоиновации в луксозното строителство и здpaвocлoвна жилищнa cpeдa – Комплекс с къщи „ОЗАРЕНИЕ“, Артекс Инженеринг АД
6. Опазване на автентичната градска архитектура – VERONA RESIDENCE, Пловдив
7. Луксозен Градски Хотел – HILTON HOTEL SOFIA
8. Луксозно Жилищно Строителство – PLATINUM HOMES NORTH, Пловдив
9. Най-иновативна високотехнологична и еко жилищна сграда „ЗАФИР и ЕМЕРАЛДА“ – Артекс Инженеринг АД
10. Луксозно Жилищно Строителство с енергийна ефективност – ROYAL GARDEN, Пловдив
11. Луксозно бутиково строителство – ALLURE PARK,
Пловдив
12.Луксозно нискоетажно строителство – ВИТОША СТИЛ, София
13. Най-продаван Луксозен Жилищен Проект –
TRAKIA GREEN PARK, Пловдив
14. Луксозен жилищен комплекс сред паркова
среда в хармония с природата – LIV, София
15. Най-емблематичен обществен проект – AQUAPARK SOFIA
16. Иновации в дизайна и изграждането на изкуствени
скали – РИМ РОК България
17. Интериорни иновации за дома и търговските
обекти  – KARE Bulgaria
18. Лидер в изграждане и ремонт на бани – КОЛАРОВ БИЛД ЕООД


Снимки: Габриела Чолакова Студио
{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search