Стоичков в петричко село, гощават го с пръжки

_thumb (2)

Камата потегля към Маями с пълен стомах и домашна ракия

Христо Стоичков изненадващо се появи в петричко село, където го посрещнаха топло и го нагостиха. Кореспондент на „Гонг“ предаде, че Камата е гостувал в Кавракирово. Легендарната „осмица“, вършейки задълженията си, по стечение на обстоятелствата, се озовава в Петрич и решава да навести свой приятел и колега. Цялото действие се развива в сгушеното в южните склонове на Огражден планина китно петричко селце Кавракирово. Там водите на река Струмешница прегръщат тези на Струма.

Малцината късметлии, имали уникалната възможност да се докоснат до звезда от неговия ранг, с ентусиазъм и мила усмивка споделят за благия му нрав и леко черен хумор. Един от най-известните българи в света пожелава да се сдобие със зурна. Това е дървен духов музикален инструмент с двойна тръстикова пластинка при звукоизвличането. В България зурната се използва предимно в Югозападните гранични области, като именно село Кавракирово е един от основните центрове на зурнаджийската традиция.

Не е случаен обаче и човекът, от когото Стоичков получава въпросната зурна. Неговото име е Селим, абсолютно самоук мъж, от ромски произход, потомствен музикант и човек, за когото се снимат множество репортажи и всички на една единствена база – дарба. Така и не става ясно, обаче, за какво точно ще му служи тази зурна на Стоичков. Дали подарък за някого, или новапридобивка за личната колекция. Едно е ясно – тя много ще радва.

Звездният ни бивш футболист имал още едно желание, и то съвсем простосмъртно. Да му бъдат приготвени пръжки – малки свински късчета месо, опържени в обилно количество мазнина. Така с пожелание за здраве и благоденствие, удостоил голям брой хора с присъствието си, Камата поема към слънчев Маями с пълен стомах, грейнало лице и бутилка домашна ракийка. На раздяла споменава и за друг желан от него сувенир – рало, оръдие на труда.

Весели, щастливи и доволни от срещата си с един велик футболист, фе

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене