Пирин с единия крак в А група и през следващия сезон

Отборът на Пирин Благоевград си осигури минимум бараж за оставане в групата на майсторите и то по административен път. Днес Дисциплинарната комисия на БФС извади от А група тима на Литекс и така си улесни задачата, при определяне на изпадащите отбори от елита. Решението бе взето вследствие на самоволното изваждане на отбора на Литекс в края на първото полувреме на мача срещу Левски като комисията е взела решението единодушно.

Освен това ловчанлии бяха глобени с 20 хиляди лева за самоволно напускане на срещата. Президентът Трифон Попов бе глобен с 15 хиляди, тъй като той пое вината за изваждането на тима от терена. По думите на председателя на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев Попов е споделил пред членовете на комисията, че той е казал на Стойчо Стоев да извади отбора.

Така футболистите на Литекс няма да бъдат наказани. Решението може да се обжалва пред Апелативната комисия в седемдневен срок. При положение че Апелативния съд, ако Литекс обжалва пред него потвърди наказанието, то от групата последния в класирането ще играе бараж за оставане с втория от Б група. При това положение и с оглед на моментното класиране Пирин остава в А група, но до края на първенството има още 16 кръга, в които орлетата трябва да удържат позицията си. Новината за изхвърлянето на Литекс бе приета с овации от феновете на Пирин, които вече вижда своите любимци в А група и през следващия сезон 2016-2017.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене