Добри резултати от проведена кръгла маса в община Сатовча

сатовча 1На 31.01.2014г в залата на Общинска администрация – Сатовча се проведе кръгла маса за отчитане изпълнението на дейностите по проект БО051РО0015. 1.04-0168-С0001 „Социални услуги в домашна среда – качествени социални услуги на територията на община Сатовча”.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. С реализацията на проекта на територията на общината се създаде Звено за услуги в домашна среда, което звено разшири дейността на „Домашен социален патронаж”. Чрез изпълнението на проекта се създаде възможност лицата с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване да получат подкрепа и съдействие за социално включване, за извършване на комунално – битови дейности чрез почасово предоставяне на услуги в домашна среда.
Реализацията на проекта осигури заетост на 45 безработни лица и промени в положителна посока живота на 60 лица и деца с увреждания и възрастни хора. С наетият персонал са сключени трудови договори, което е още една положителна черта на проекта – същите имат осигуровка за времето на проекта и трупат трудов стаж.
Участници в кръглата маса бяха освен ръководния екип на проекта, звеното за социални услуги, обучителите и консултантите на проекта, представители на НПО, представители на Общинската администрация, кметове на населени места, представители на Дирекция „Социално подпомагане” и на Дирекция „Бюро по труда”.
Целта на кръглата маса бе да се представи изпълнението на проекта, качеството на предоставените услуги, да се представят методите и начините за подобряване и разширяване на същите, както и да се покаже обратната връзка с потребителите и лицата предоставящи услуги.
Получи се активна дискусия от заинтересованите страни, зададоха се важни и наболели въпроси, дадоха се препоръки, изразиха се мнения.
Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси ”, съфинансирана от Европейският съюз чрез Европейският социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Сатовча и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

333

222

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене