Напомняме, че през септември, Югозападният университет "Неофит Рилски" обяви допълнителни приеми, за които подаването на документи приключва днес.

ЮЗУ „Неофит Рилски“ днес посреща младите хора

Югозападният университет „Неофит Рилски“ днес на 4 октомври посреща младите хора, които са избрали града за свой студентски дом, с първото събитие в града „Добре дошли в Благоевград“.

С подкрепата на местния бизнес организаторите подготвят програма, която ще включва изложение на AIBEST, представяне на бизнес услуги и много бонус отстъпки за студенти, студентски игри и забавления, кино на открито, круиз на тема Благоевград, томбола с награди и музика от студентски банди, завършваща с DJ парти.

За поредна година Техническият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“ е б домакин и  на XХХIII международна научна конференция за студенти и млади учени. Научният форум ще се проведе на 3 и 4 октомври 2024 г. в Университетския център „Бачиново“. Официалното откриване се състоя на 3 октомври от 10:00 ч.

Конференцията ще даде възможност за изява на млади изследователи и учени от български и чуждестранни университети, висши училища, колежи и институти и ще повиши информираността им за особеностите при разработване на докторска дисертация.

В периода 24 – 25 октомври 2024 г. в Университетския център „Бачиново“ ще се проведе и Седмата балканска научна конференция „Наука – образование – изкуство през 21-ви век“, организирана от Съюза на учените в България – клон Благоевград.

Партньори на научното събитие са Факултетът по педагогика, Факултетът „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“, Факултетът по изкуствата, Регионалното управление на образованието – Благоевград, Регионалното управление на образованието – Кюстендил и Съюзът на ръководителите в системата на народната просвета – Благоевград.

„Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява допълнителен прием на документи за  обучение по магистърски програми от зимния семестър на учебната 2024/2025 година.

Срокът за подаване на документи е до 04 октомври 2024 г.

Информация за свободните места за магистърските програми се получава от секретарите на факултетите.

Документи се подават при секретаря на съответния факултет.

Кандидатите се информират лично в съответните факултети за резултатите от класирането и за сроковете за записване.“

„Югозападен университет „Неофит Рилски“-Благоевград обявява прием на чуждестранни граждани или лица без гражданство, получили временна закрила на територията на Република България, за студенти в българските държавни висши училища, на основание ПМС № 264/25 юли 2024 г.

Условия и ред за кандидатстване:

Кандидатите следва да се явят на кандидатстудентски изпити, както следва:

Английски език за направление „Филология“;

Биология за специалност „Кинезитерапия“;

Практически изпити за специалностите в направление „Изкуства“;

Български език за всички останали обявени специалности.

Кандидатстудентските изпити ще се проведат на 07 октомври 2024 г. от 10.00 часа.

Срок за подаване на заявление за явяване на изпити от 30 септември 2024 г. до 04 октомври 2024 г. Такса за явяване на изпит – 30.00 лева.

Подаването на документи на място се извършва в делничните дни от 08:00 ч. до 17:00 ч. в зала 1102 А, етаж І на Учебен корпус № 1, Югозападен университет „Неофит Рилски“, Благоевград.“

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search