Полицай Славей Бисеров от ГПУ-Гоце Делчев с приз „Полицай на годината 2014“

main_b (1)

Награденият полицай от ГПУ – Гоце Делчев Славей Бисеров, снимки: МВР

Полицай Славей Бисеров от първа група „Охрана на държавната граница“ в ГПУ – Гоце Делчев към РДГП – Смолян бе отличен с индивидуална награда. Това стана по време на проведената днес 21-а церемония „Полицай на годината”.

На 15 март миналата година граничният полицай Бисеров ръководи гранично-полицейски наряд на ГКПП – Илинден.

При допълнителна проверка на румънски товарен автомобил, пътуващ от Гърция за Румъния, между декларираната стока униформеният служител установява огромно количество пресована тревиста маса, скрита в кашони.

В превозното средство са открити и задържани общо 602 килограма канабис.

Старши разследващ полицай Димитър Замфиров и служителите на РДГП – Елхово са носители на големите награди.

Тазгодишният приз „Полицай на годината” Димитър Замфиров получава за проведено успешно разследване и разкриване на организирана престъпна група от четирима души, извършила множество магистрални грабежи.

Негово дело е установяването на сложната структура на престъпна група от 15 души, занимавала се с грабежи и убийства. Димитър Замфиров участва в разкриването и привличане към наказателна отговорност на извършител на поръчково убийство на бизнесмен от Своге.

Разследващият полицай е приключил досъдебни производства срещу организатори и членове на организирани престъпни групи за производство и разпространение на наркотици.

„Служителите на МВР по своя професионален дълг са призвани да се изправят пред трудности, било свързани с противодействие на престъпността, било по време на природни бедствия”,се  обърна към полицаите министърът на вътрешните работи Веселин Вучков по време на 21-вата церемония „Полицай на годината”.

На събитието бяха връчени още четири индивидуални, четири колективни, две поощрителни награди, както и специална награда за граждански принос към работата на полицията.

Церемонията е съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила“. Тя поощрява полицейските служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на вътрешния ред и гарантирането на сигурността на българските граждани.

Изборът на победителите в отделните категории е направен от специална комисия, след обсъждане на всяка една от постъпилите от столицата и страната кандидатури.

Наградите в отделните категории бяха връчени от министър Веселин Вучков, заместник-министрите на вътрешните работи Цвятко Георгиев и Филип Гунев, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и заместникът му Георги Костов, както и директорите на главните дирекции „Криминална полиция”, „Охранителна полиция”, „Пожарна безопасност и защита на населението” – Константин Титянов, Тодор Гребенаров и Николай Николов, и Милен Пенев – заместник-директор на ГД „Гранична полиция”.

Поощрителната колективна награда връчи председателят на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене