Фолклорната магия на Малешево пее и танцува завладява от днес община Струмяни

Жителите на община Струмяни, участниците и гостите ще се насладят от днес до неделя на поредното издание на Международния фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“, който се превърна в уникален културен мост. С магията на песента и танца събитието прекосява граници и километри и оставя дълбока емоционална следа в сърцата на ценителите на автентичния фолклор и традиции. Фолклорните музикални напеви, красивите багри на народните носии, талантът на певци, музиканти и танцьори омайват публиката почти две десетилетия.
19-ият фестивал се провежда на сцената на село Микрево, община Струмяни. Ето какво очаква зрителите на едно от най-вълнуващите музикални събития, посветени на фолклора и разкриващи неговата сила, непреходност и магия:
4 ОКТОМВРИ 2024 г.
10:00-18:00 часа: Първи фестивален ден
16:00 часа: Откриване на фолклорна изложба – фоайето на читалището в с.Микрево.
19:00 часа: Вечерен концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли. Гостува Ансамбъл за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към НЧ „Отец Паисий -1919“, гр. Сандански.
Гост изпълнител – Милко Бошнаков.
5 ОКТОМВРИ 2024 г.
09:00-18:00 часа: Втори фестивален ден
11:00 часа – Официален поздравителен прием на кмета на община Струмяни и председател на организационния комитет на фестивала – Емил Илиев, на гостуващи ръководители на групи и делегации в село Струмяни .
18:15 часа-19:00 часа – посрещане на официални гости във фоайето на НЧ „Братя Миладинови“ с.Микрево. Арт изложба с произведения на изкуството, представени от Николай Кашев и Драган Георгиев.
19:00 часа – Официална церемония по откриване на ХIХ -ти МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „МАЛЕШЕВО ПЕЕ И ТАНЦУВА“- с.МИКРЕВО 2024г !
Вечерен концерт с участието на международни фолклорни ансамбли .
Концерт – спектакъл „СВЪРТАЧКАТА“ , с участието на Студентски фолклорен ансамбъл при ЮЗУ „Неофит Рилски“ – гр. Благоевград и ученици от 140 СУ „Иван Богоров“ – гр. София. Гостува вокален ансамбъл „Езерец“ при НЧ „Н.Й.Вапцаров“-1866-гр.Благоевград.
Гост изпълнител – Райна.
6 ОКТОМВРИ 2024 г.
09:00-17:30 часа:Трети фестивален ден
19:00 часа – Вечерен концерт с участието на български и международни фолклорни ансамбли.
Официална церемония по обявяването и награждаването на лауреатите на ХIХ -ти Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“- Микрево 2024година. Празнична заря.
Вечерен концерт с участието на танцов състав „ПРАЗНИК“ към Център за подкрепа за личностно развитие, град Сандански.
Гост изпълнител – Илия Луков.
{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search