Близо 2500 помощи за ученици са отпуснати в област Смолян

Близо 2500 помощи за ученици са отпуснати до момента в област Смолян. Това съобщи за „Фокус“ Петя Пампорова – директор на Областната дирекция на МВР – Смолян. „Помощта се отпуска на ученици от първи, втори, трети, четвърти и осми клас и е в размер на 300 лв. Семействата или родителите могат да кандидатстват за тях до 15 октомври. Няма подоходен критерий, така че всяко едно дете от тези класове има право на това подпомагане“, уточни Пампорова.

Към момента за ученици от първи, втори, трети и четвърти клас са подадени 1916 заявления. Отпуснати са 1815 помощи и има един отказ.

За помощта за осми клас са кандидатствали 715 лица и семейства. Опуснати са 676 помощи за 696 деца и има два отказа. „Отказите за отпускане на помощта са направени, защото детето веднъж вече е било в този клас. Получило е тази помощ, но тази година повтаря класа и няма как да я получи отново“, обясни Пампорова.

Тя подчерта, че учениците трябва редовно да посещават училище. Извършват се проверки дали те са в клас и ако се установи, че не посещават училище, изплатената помощ ще трябва да бъде върната, каза още Петя Пампорова.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search