След „Строителя“ ГЕРБ в Благоевград май никога не е съществувал?

Реториката ни в критична нишка срещу процесите на гербаджиите в областната столица разпалва доста страсти в различни посоки. Съжаляваме, че ги дразним ама смятаме че нашата политика е оздравителна. А и след Хаджигаев такива индвиди с чиста съмест може да се каже че не съществуват.  Точно Хаджигаев бе този, който постави основите на ПП ГЕРБ в Благоевградска област. Никак не е случайно, че го наричаха „Строителя“, каквато всъщност е и неговата професия.

В началото на ноември 2011г. Костадин Хаджигаев стана и областен управител на Благоевград и заемаше поста до 2013г.

През годините, осен „войните“,  които ГЕРБ Благоевград водеше с останалите партии, не липсваха и много вътрешни такива.

Един от най-големите вътрешно партийни  скандали се заформил, когато се случили номинациите за нов Национален изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ. Причината – номинираната тогава за член на съвета от Благоевград Елена Ташкова не е била издигана от структурата.

В следствие на което, самият Борисов заявява: „Заради вас не ми се идва, губите избори заради вашите скандали“. И тук държим да отбележим, че гласовете за ГЕРБ от Благоевград в голямата си част се дължат на на твърди „бойковисти“ а не на „усардния труд“ на местната структура. 

Всички са били изключително учудени от номинацията на госпожа Елена Ташкова, защото това не била тяхната номинация. „Тук сме 22-ма души и никой не иска г-жа Ташева“- споделили от партията.

„Никой от нас не е гласувал за нея. Кой и кога е изпратил нейната номинация, не знаем. Ние не сме съгласни с това.“, обявява тогава областният координатор на женската организация Адриана Мелниклийска.

Преди време пък, друг скандален случай, разклатил отново партията.

Това се е случило, когато буквално лобита в ГЕРБ се хващат за гушите. Партията ударно сменила 98 членове на секционни комисии. Гербаждийските лобита в Благоевград започнали битка помежду си заради преференциалния вот. Десетина дни преди изборите тогава ГЕРБ внезапно сменила 98 членове на секционни избирателни комисии. Местните коментират, че някой трескаво подготвял преференциалното си предимство чрез членовете на комисии.

Разрив в ГЕРБ имаше и когато през март месец, т.г. при представянето на инициативата  „1 000 000 гласа за мир“ Гешев заявил, „Да махнат главния прокурор, преди да арестува Бойко Борисов, и да овладеят съдебната система чрез конституционни промени, орязващи президентските правомощия, са най-видимите резултати от управлението през последните девет месеца.“

„Единственият успех на тези 9 месеца е, че успяха да махнат главния прокурор, защото ги е страх, че Борисов най-вероятно щеше да бъде арестуван и защото искаха да си решат политическите проблеми. Вторият резултат е, че промениха незаконно Конституцията и ограничиха правомощията на президента. Борбата в момента е за контрол върху съда и прокуратурата. Промениха си така, както устройва ГЕРБ и ДПС“.- заявил още Гешев.

Твърде много напрежение се е натрупало между тях. Друг е въпросът дали те ще решат да изоставят управлението и управляващото мнозинство.- споделят някогашните привърженици на партията.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search