Кабинетът „Главчев“ с извънредна новина за машините на изборите

МС удължи с 6 месеца срока, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване

Със специална позиция за машините на изборите излезе кабинетът „Главчав“.

„С решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет (МС) удължи с допълнителни шест месеца срока, в рамките на който могат да се използват наети от Централната избирателна комисия (ЦИК) помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване.

И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен“, съобщи служебното правителство.

Министерският съвет не е страна в процеса по договарянето и сключването на договор за наемане. Правителството очаква такъв договор да бъде представен и незабавно след това ще издаде необходимите актове за обезпечаването му, казаха още от „Дондуков“ 1.

„При приемането на план-сметката за изборите Министерският съвет заяви готовност да осигури необходимите средства при сключване от страна на Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите“, се казва още в позицията на МС.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене