На доктор Владимир пандев се пада не леката задача да спаси СБАЛПФЗ – Благоевград!

Д-р Владимир Пандев ще застене начело на СБАЛПФЗ – Благоевград до провеждането на конкурс за управител на лечебното заведение. Това решили съветниците на заседание днес. Темата излязла на дневен ред, след като досегашният шеф д-р Петър Георгиев подал молба за напускане. Той мотивирал искането си с навършване на пенсионна възраст. Кметът Методи Байкушев предложил на негово място да бъде избран д-р Пандев, което ОбС одобрил.
За момента д-р Георгиев щял да остане на работа като заместник на д-р Пандев, докато предаде документацията.
Още през 2013г. д-р Владимир Пандев станал изпълнителен директор на МБАЛ – Благоевград. Решението било взето на Общо събрание на лечебното заведение, като по това време е общински лидер на БСП. Само 2 години след това, след намесата на полиция и прокуратура д-р Владимир Пандев сдал поста.
Стигнало се до намесата на полицията и прокуратурата, поради факта че цяла седмица уволненият тогава д-р Пандев категорично отказвал да освободи кабинета, за да влезе новоназначеният тогава управител.
Сагите обаче покрай новият шеф на Тубдиспансера не спирали до тук.
Преди две години, Общинският съветник д-р Владимир Пандев е бил отстранен и от Общински съвет – Благоевград за конфликт на интереси.
Това се случило след решение на Административния съд във връзка с установено нарушение от Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров.
Припомняме, че КПКОНПИ наложили глоба в размер на 5000 лева на д-р Владимир Пандев. Мотивът за санкцията бил, че е гласувал в нарушение за годишния отчет и баланс на общинската белодробна болница.
Той работел там, получавал заплата, а освен това и допълнителни финансови бонуси, определени от бившия управителя на лечебното заведение Петър Георгиев.
По същество в сигнала се твърдяло, че Владимир Пандев, като общински съветник, е присъствал и гласувал, когато на заседание бил приет годишния финансов отчет и баланс за 2019 година на Тубдиспансера.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене