В Кюстендил започва Празник на плодородието

Празник на плодородието ще се състои в Кюстендил от днес до неделя, съобщиха за БТА от отдел „Култура и духовно развитие“ на Община Кюстендил. Това е 16-ото по ред издание на фестивала, в което ще има изложение на художествено аранжирани щандове с плодове и зеленчуци, арт-ателиета, кулинарни демонстрации, работилници за деца, детски музикален фестивал, улица на занаятите. В програмата са включени концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Програмата на фестивала започва от 17:00 часа днес с арт-ателиета и работилници за деца. Те ще бъдат разположени на площад „Велбъжд“ и пред Художествената галерия. От 17:30 часа ще започне и Международният фестивал за детска песен „Златни ябълки“. Същата вечер ще се проведе презентативно рисуване под наслов „Цветовете на Кюстендил“.

Програмата на фестивала утре ще продължи с традиционното изложение на плодове и зеленчуци. Тази година в него ще се включат над 30 участници и организации от региона. Художествено аранжираните щандове с плодове и зеленчуци ще бъдат разположени на площада между 11:00 часа и 18:00 часа. Празничният концерт на Стефан Вълдобрев ще започне от 20:00 часа.

Инициативата „Алея на занаятите“, която се състоя по време на Празника на черешата, ще бъде реализирана и на предстоящия празник. На пешеходната алея пред читалище „Братство“ отново ще се представят занаятчии от региона. Гостите на инициативата ще имат възможност да станат част от техните работилници.

В дните на фистивала ще бъдат представени и сортове ябълки от Института по земеделие – Кюстендил, ще се състоят и кулинарни демонстрации.

Неделният ден е посветен на най-малките. Ще има карнавал на плодородието с участието на детските градини, казаха още от общинския отдел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене