БЕЗПЛАТНИ КИНЕЗИТЕРАПЕВТИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА БАНСКО

Община Банско продължава своята поредица от инициативи, насочени към профилактика и превенция на заболяванията сред жителите си. В тази връзка, на 4 октомври ще се проведат консултации с д-р Борислав Чонгов, специалист по кинезитерапия, и неговия екип. Д-р Чонгов е утвърден кинезитерапевт, преподавател в Национална спортна академия „Васил Левски“ и практикуващ в УСБАЛ по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев“, гр.София.

Целта на консултациите е да се открият и оценят нарушения в стойката и позицията на тялото, породени от неправилни навици, продължително използване на компютри и електронни устройства или прекомерна физическа активност. В този процес ще бъде използвана иновативната система DIERS Postura – единствената по рода си в България. Тя работи чрез видео растерна стереография и позволява подробно визуализиране на повърхностната топография на тялото. Системата е изключително полезна за оценка и проследяване на състояния като сколиоза и други проблеми с гръбначния стълб, както и за изследване на положението на краката, бедрата и стъпалата. Анализът, базиран на резултатите от изследването, може да даде ясни отговори на проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат.

На безплатните консултации могат да се запишат:
Хора, които имат нужда от консултация относно мускулно-скелетни проблеми;
Родители на деца, преминали училищния скрининг в гр. Банско на 3 октомври 2024 г., които имат въпроси към специалистите.

Екипът на д-р Борислав Чонгов ще включва водещи кинезитерапевти от различни градове като Банско, София, Пловдив и Велинград. Консултациите ще предоставят ценни насоки и препоръки на всички участници.
Консултациите ще се проведат на 4 октомври 2024 г. от 9:30 ч. в Посетителския информационен център в Банско (Старото кино).
Записване за консултации на телефон 0884717888 в делнични дни от 9:00 до 12:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене