Пътищата са проходими при зимни условия

85190-poledica-zima-led-sniag

В първия работен ден от новата година температурите рано сутринта са в интервала от минус 10 градуса до 6 градуса над нулата. Сняг вали в областите Видин, Перник, Сливен, Ямбол и в района на прохода на Републиката.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени.

По автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“, „Черно море“ и „Струма“ движението се осъществява без ограничения. По АМ „Люлин“ има разрушена част от облицовъчните пана на дясна тръба на І-ви тунел посока (София-Перник) и там движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента. 

Затворени за всички превозни средства са проходите „Златишки“, „Върбишки“ и „Троянски“. Котленският проход е затворен за движение на превозни средства над 10 тона, като водачите могат да използват проходите „Ришки“ и „Републиката“. Проходът „Петрохан“ е затворен за движение на МПС над 12 тона, „Твърдишки“ – за над 10 тона. „Дюлински“ проход е затворен за тежкотоварни автомобили, а през „Вратник“ също е забранено движението на МПС над 10 тона. Проходът „Шипка“ е отворен за движение, но е забранено движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене