Митът рухна: Депесари на бунт срещу милионерите около Ахмед Доган

„ДПС – Ново начало” на Делян Пеевски ще има два пъти по-добър резултат от „Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган, показват неофициални социологически сондажи.

Прогнозният резултат е изненадващ, защото фундаментът на ДПС е етнически, а Агата уж е символът на битката срещу Възродителния процес, пише „Филтър“.

Пеевски обаче привличал все повече симпатизанти и сред етническите турци заради успешното демитологизиране на най-тесния кръг около Доган, съставен от несметно богати хора.

В последните два месеца бяха осветлени имотите, бизнесът и авоарите не само на почетния председател, но и на малкото хора, които можеха да гостуват в Сараите му в Бояна и на морето до неотдавна.

Протестът срещу незаконното забогатяване на отделни лидери на ДПС тлеел от години, а излизането му на повърхността окуражавало недоволните да му се противопоставят.

Амбициозни и предприемчиви бизнесмени от ДПС, които досега нямали шанса да се ползват с протекциите на Сокола, виждали шанс за бъдещо развитие в „ДПС – Ново начало“ на Пеевски.

Целият електорат на движението бил силно смутен от невиждания лукс, в който години наред тъне техният почетен лидер, както и най-близките му приятели, сред които са Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров.

Проблемът ставал още по-сериозен, понеже дворците на Сокола се поддържали десетилетия от субсидията на партията. Тъй като приближените милионери до Сокола са чувствително по-малко от други млади и амбициозни членове на партията, които не са имали шанса да се реализират, везните започнали да клонят към коалицията на Пеевски.

През миналата седмица Ахмед Доган за първи път се появи лично в централата на ДПС, което не е правил от поне 10 години. Официалната информация бе, че ще провежда срещи и консултации с водачи на листи.

Доган обаче не произнесе нито едно изречение и отказа изявления пред журналисти, а и видимо изглеждаше изтощен въпреки изкуствената усмивка на лицето. Твърди се, че в скоро време щял да даде интервю, което щял да обясни причините да се стигне до разрива в партията.

През това време Симеон Дянков направи любопитен коментар в интервю за Би Ти Ви. Бившият финансов министър лансира хипотезата, че разривът в ДПС е по линия на оста Русия-Украйна. Дянков допусна проруско влияние върху фракцията на Доган, която е контрапункт на кръга около Пеевски, който твърдо заема позиция против Путин.

Източник: narod.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене