По свой образ…. Доган бори феодалите с феодали!Наричат ги „Агите“ от Белица- Муса и Ибрахим Палеви пример за власт без закон!

И не напразно! Злоупотреби с дадената им власт, корупция и усвояване на средства за лични облаги, тайна политика и пълна некомпетентност са най-малките неща, които освен че могат да се кажат за тях в годините на „управлението им“, са и доказани!

За  времето на своето управление като кмет на Белица михлюзина, Ибрахим Палев е оползотворил средства единствено за себе си, асфалтирайки само една главна улица към родния си дом в Драглище  и построявайки един мост.

Припомняме, че на последният му мандат, Белица се вдигнала на бунт, породен от съмнителната победа на Палев.

„Още стотина години ще сте си под робство, да свиквате“, така агата от Белица, Ибрахим Палев, посрещал всички недоволства на местното християнско население и единиците представители на мюсюлманската вяра, които се осмелявали,  да възроптаят срещу тогавашните му действия в белишкото кметство. Да „коли и беси“ в Белица пък увереност му давала здравият гръб на племенника му – прогоненият тогава депутат от ДПС – Муса Палев, който му е бил като ръчичка и безплатен лобист за пред институциите в столицата.

Утопията в която са живеели и ширели, агите на Белица е била прекрасна до момента в който за тяхно съжаление , кметското място  заема Радослав Ревански.

Ревански от своя страна направил абсолютна чистка на роднините на Муса Палев и на  бившия градоначалник Ибрахим Палев. 10 души  са били освободени от общинска администрация, шестима от тях, близки на депутата и бившия управник, който му е вуйчо. На улицата останали братът и двамата шуреи на независимия народен представител. Трима други негови родственици се водели само по документи като горски служители.

„Тези хора нямат ценз, нищо не работят. Тримата горски никой не ги е виждал да работят. Само заплати са вземали. Такива хора не ми трябват. Получават заплата, а си стоят вкъщи. Те бойкотират работата ми“, категоричен бил тогава Ревански.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене