МЪЛНИЯ В ТОП ПРЕСА! Детеубиец от гърменско излиза от затвора заради психическа болест??!!!

Хората от Гоце Делчев и региона все още помнят, изверга наречен Манчо Панюков.

И как биха могли да забравят, най- голямата трагедия извършена с  най- нечуваната жестокост, сполетяла нашият регион.

Да изгориш съпругата си жива, а след това да заколиш с касапски нож, двете си деца, сякаш осъществяваш жертвоприношение. Това е историята на Манчо Панюков от село Осиково, която вече 15 години кара хората да настръхват. Жителите на гърменското село все си спомнят за кървавата драма, отнела живота на две малки деца и тяхната майка. В началото на февруари се навършиха 15 години от деня, в който Манчо Панюков, почерни цяла България. Вечерта в онзи кошмарен  ден, извергът драска клечката на къщата на тъста си, в която пламнали седем родственици на стопаните. Веднага след палежа Панюков заклал  родните си синове – 8-годишния Еди и 6-годишния Иво. От получените тежки изгаряния в пожара съпругата на детеубиеца, Биляна, по-късно издъхва в „Пирогов“.

Децата които Панюков уби!

Децата които Панюков уби!

Мотивът? Тя го изоставя и не искала да се връщат с децата при него.

Причината да бъде изоставен обаче, е била ясна на целия Гоце Делчев и региона. Извергът продал цялата покъщнина, защото дължал пари на лихвари.

Пари! Това е била причината да се заколят като агнета две деца и да изгори жива една жена!

Днес тройният убиец излежава доживотна присъда в бобовдолския затвор. Но дори и оттам продължавал да тормози семейството и роднините на починалата си съпруга. „Един ден ще изляза на свобода и ще ви избия до един. Ще отмъстя за всичко, което ми причинихте“, заканвал се той в четирите писма, които изпратил по пощата. Преди девет години в родното му село Скребатно негови приятели пробвали да съберат подписка, с която да настояват Манчо да бъде пуснат от килията за седмица домашен отпуск. Акцията обаче се провалила, тъй като не срещнала нужната подкрепа от местните жители.

„Ако това се случи, дори и за ден да го пуснат, ще ни изколи до един“, казвал тъстът му Мурад Парапанов.

Докато лежал в затвора, Манчо на няколко пъти пращал заплашителни писма до роднини на покойната си жена. „Загубих миналото си, нямам настояще. Оцелях. Защо? За да накажа виновните“, написал в едно от тях. „Той явно живее, за да отмъщава. Казвал, че очаква да излезе след десетина години. Ако това стане, ще е озверял“, категорични са хората в селото.

След множеството обжалвания по делото, заплахите към близките на покойната си жена, наши източници ни информираха, че изверга Панюков  вече не издържал психически, и е правел опити за самоубийство в затвора, засега неуспешни. Напомняме, че Окръжният съд в Благоевград даде доживотен затвор без право на замяна на жестокия убиец. Присъдата бе потвърдена на още две инстанции. Наказателни адвокати приятели на Топ Преса обаче, аламрират най – актуалната тема от известно време в бобовдолския зандан. Доживотния Манчо започнал да проявава симптоми на маниакална шизофрения. Назначен е ликарски консилиум дали да не се наложи да бъде изведен от затвора и приведен в писихаатрична клиника като затворник. Новината беше потвърдена и с половин уста от наши хора в затвора, които отговориха на директния н ивъприс с думите „Има нещо такова“. Раднините и семейството на дедеучиеца, обаче се съмняват в достоверността на това негово състояние. Те се опасяват, че той прави номера за да намери начин да се измъкне от чеирите стени на зандана.

На тебе думам, чедо, но ти на други ангелчета разкажи,

за истинското щастие, платено но не с пари….

Не сте, и няма да бъдете забравени! Почивайте в мир!

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене