Прокуратурата привлече към наказателна полицейски служител, отстранен от системата ва МВР за престъпни провинения.

Арестуваха ченге което едва не убило жена си в хотел в Балдево!

Прокуратурата привлече към наказателна полицейски служител, отстранен от системата ва МВР за престъпни провинения.

Заплашвал е и обиждал колеги от управлението в град Сандански. Разследването срещу Костадин Попов е по член 325 от Наказателния кодекс – едро хулиганство с дързост и цинизъм.

На главен път Е-79, при отбивката за санданското село Лешница, 45-годишният експолицай Попов е отправил обидни, цинични и заплашителни думи към патрулиращи униформени.

„На 18 срещу 19 септември той демонстрирал арогантно поведение в сградата на РУ на МВР в Сандански и в района на Филиала за спешна медицинска помощ в сграда – обиждал, отправял закани и показвал заплашителни жестове. С действията си Костадин Попов е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, отличаващи се с изключителен цинизъм“, съобщиха от прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа. Предстои искане пред съда в Сандански за постоянна мярка „задържане под стража“. Припомняме, че миналата година Попов бе арестуван за насилие над съпругата, дъщеря им и родния му баща. След катък престой в ареста, съдът го пусна на свобода с парична гаранция от 4000 лева. Попов бе задържан от колегите му в Гоце Делчев. Тогава заплашил жената с убийство. Костадин Попов е известен с агресивния си характер и злоупотреба с алкохол. Заловили го в хотелски комплекс в село Балдево. Той е обвинен е в извършване на престъпление по член 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК – закана с убийство. Преди години са го разследвали за грабеж на молдовец в село Лешница. Все още не е наказан и за нападнато семейство от Белгия. Той е от санданското село Лешница. Местни хора също имат оплаквания от него.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене