7 полицаи от „Сигма“ обвинени за подкуп и изнудване

полиция

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем служители на МВР от специализирано звено „Сигма“, участващи в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване, съобщиха от Прокуратурата.

Участниците са задържани на 30 юли 2014 г. при специализирана операция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Ивайло Василев – ръководител на групата, Георги Б., Йордан Дж., Филип М., Владислав Н., Стойко М. и Любомир Л. Според събраните до момента доказателства престъпната структура е действала от януари 2013 г. Участниците са изнудвали водачи на МПС да дават различни по размер подкупи, за да не бъдат санкционирани за извършени от тях нарушения на пътя. В хода на разследването са използвани СРС. До момента са разпитани деветима свидетели.

С постановление на прокурор от Специализирана прокуратура на Ивайло Василев е наложено задържане до 72 часа, в Специализирания наказателен съд за него ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На останалите шестима участници в групата е наложена парична гаранция от по 500 лева.

 actualno.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене