Зима, чаша домашно червено вино и местните деликатеси на „Молерите“ Банско- идилия!

От години „Молерите“ в Банско, са еталон както за качество и вкус, така и в приготвянето на всички видове местни деликатеси. Всички те, старателно биват приготвени по домашни рецепти, съхранявани с години. Единствено „Молерите“, могат да се похвалят и с  автентичната българска луканка по стара фамилна рецепта от Банско-Разложкия край. Специалната технология и рецепта с която се приготвя, гарантира високото качество на тази луканка, а и на всеки създаден от тях продукт.

Наред с качествените продукти, предлагани от тях, не са липсвали и безпочвени обвинения през годините.

Така, преди време в своето искане  антимонополния орган „Съксес“ твърдил, че продуктите с търговска марка „Молерите“ на КФМ имитират тези от марката „Старият месар“ (брандът присъства на пазара от ноември 2012 г.) От „Съксес“ посочват, че имитацията се отнася до бежовия цветови код на етикета, начина на полагане на етикета върху продукта, наименованието на продуктите, опаковането им в прозрачен плик с перфорация и затварянето на плика с червен конопен конец. „Съксес“ твърдил, че КФМ въвежда в заблуждение потребителите относно производителя, начина на производство, качество на продуктите и други съществени техни характеристики. Така според „Съксес“ КФМ извличала по недобросъвестен начин ползи от наложената на пазара марка, засяга търговските интереси на „Съксес“, влияела на отношенията на фирмата с нейните клиенти, като злепоставяла и рушала граденото с години доверие в качеството на продукти „Старият месар“.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обаче  не открила имитация във външния вид на продуктите от серията „Молерите“ на месопреработващата фирма „Карол Фернандес миит“ (КФМ) и на продуктите с марката „Старият месар“. Обвинението към КФМ е на „Съксес“ ООД – производител на серията „Старият месар“ (луканка, говежди суджук, суджук за деца).

„Създадохме “Молерите”, за да възродим отколешния стремеж на българина към хубавото. Да възродим уважението към майстора-творец, превръщащ дървото в красива дърворезба, разтопения метал – в ажурна плетка, а месото – в деликатес, от който ти потича слюнка. Всичко това са нашите „Молери” – чисти, неподправени, съвършени творения на своя майстор. Една магия, каквато може да има само чистата храна – сушени мезета, приготвени от прясно месо и натурални подправки и билки. Приготвени така, както са ги правели в доброто старо време . . . Всяка хапка от тях ще ви връща спомена за селската къща – опасана с лозници и накичени по чардаците луканки и суджуци. Ще усетите вкусните аромати и топлината, идваща от оджака с пукащи дърва. Това е той – споменът за бащината къща!“, гласи анонса на страницата на месопреработващата фирма, напълно заслужено и то! Определено всеки, докоснал се до техните продукти, може да потвърди това!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене