Представиха проекта за саниране на полицията в Благоевград

Разкриха подробности за проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора с увреждания и цялостно обновяване на фасадите на сгради на ОД МВР и Първо РПУ – Благоевград” на пресконференция в сряда. Той е спечелено т общината и се реализира по ОП „Региони в растеж“ ‎2014 -2020. „С изпълнение на дейностите ще бъде постигнато подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, ще бъде удължен живот на сградите на интервенция, ще бъде осигурен достъп до качествени услуги и др. Срокът за изпълнение е 12 месеца. Общата стойност на проекта е ‎1 645 987,00 лв.“, каза ръководителят на проекта – инж. Ангел Даилов. За изпълнението му е подписано партньорско споразумение между община Благоевград и ОД на МВР.

Осигуряването и улесняването на достъпа до сградите на хората с увреждания ще се осъществи чрез изграждане на необходимите специализирани съоръжения. Ще се извършат строително-монтажни работи, свързани с изолация на външни стени, изолация на покрив, подмяна на дограма, подмяна на отоплителната инсталация и подмяна на осветителни тела, в резултат от изпълнението, на които сградите ще се достигне клас енергопотребление „В“.

„Имаме достатъчно опит в изпълнението на проекти. Надяваме се, че ще приключим проекта в срок и вярвам, че по Инвестиционен приоритет „Енергийна ефективност в административни и жилищни сгради”, заложени в Инвестиционната програма на община Благоевград, ще реализираме проектите до средата на 2018 г.“, каза зам.-кметът Зорница Кралева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене