Започна строежът на нова детска градина в село Боголин

Даде се старт на строителството на нова детска градина в село Боголин за радост на децата и родителите, финансирана със средства осигурени от МРРБ, чрез кандидатстване с проектно предложение от Общинската администрация – Сатовча. След проведена процедура по Закона за обществените поръчки, Кметът на общината д-р Арбен Мименов и кметът на село Боголин Албен Летков направиха тържествена първа копка на дългоочакваната детска градина, от която населението на село Боголин се нуждаеше.
„Досегашната сграда на детската градина не отговаряше на нормалните условия за работа и възпитание на децата от селото, поради което съм се ангажирал, като кмет на община Сатовча с един от основните приоритети в управлението ми – образованието и възпитанието на младото поколение, да търсим начин и варианти за изграждането на нова детска градина, която да е с необходимите съвременни изисквания. След внасянето на необходимите документи пред МРРБ, реализацията на проекта за изграждането на нова детска градина беше одобрено и финансирано.“, коментира кметът на общината г-н Мименов.
Строящата се сграда ще бъде с необходимият енергиен клас, като е предвидено изграждането на ново детско заведение за една смесена група от 20 деца. Обърнато е особено внимание на функционалното решение при разработването на проекта, използването на съвременни технологични решения, инсталации и материали, за създаване на оптимални условия за обитаване на децата и работа на обслужващия персонал, както и възможност за използване на сградата от хора в неравностойно положение.
Постройката ще бъде едноетажна и ще има административно помещение на обслужващия персонал, кухненски блок , стая за игра и стая за спане. Отоплението ще бъде с парна инсталация с комбиниран котел на пелети и дърва. Ще бъдат изпълнени и мероприятия по вертиклана планировка и монтирани съоръжения за игра.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search