Кметът Сакарев: Добринище е жив град, едно добро място за живеене

На 22 септември Добринище празнува освен Деня на националната ни независимост, но и своя градски празник, с който преди 18 години с президентски указ е обявен за град.

Празничната програма е богата и включва футболен турнир за деца, водосвет в църквата „Св. Св. Петър и Павел“, колоездене за деца, тържествено честване Деня на националната независимост, празничен концерт и представление на самодейците към НЧ „Димитър Благоев“.

„Градът се развива с нормални темпове, той е притегателно място за туристите. През летния сезон имаше много хора не само от страната, но и от цяла Европа“, обясни кметът Иван Сакарев.

Сакарев обяви и добрата новина за града, че са класирани на трето място за проект за пристрояване на детската градина. Все още не са отпуснати средствата и се очаква до края на годината това да се случи и проектът да се осъществи в рамките на две години.

А в града се раждат много деца. „Това означава, че Добринище е жив град и жителите му не търсят перспектива за развитие на други места, а си остават тук. Моята идея е да направим Добринище едно добро място за живеене“, категоричен е Сакарев.

А екопътеката към местността Свети Никола ще се развива все повече, ще бъдат поставени и нови табели.

Скоро ще бъде пуснат и сайт, в който ще върви рекламна кампания за населеното място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене