Учител по Религия ще работи на пълен щат в Благоевград

Учителят по Религия Николай Михов от Благоевград тази година ще преподава учебния предмет на пълен щат. Той го формира с 23 групи ученици в две училища в града. Едното от тях е Трето ОУ „Димитър Талев“, а другото е 11 ОУ „Христо Ботев“. Зад това постижение стоят дълги години работа, в които г-н Михов се доказва като учител по Религия. В Трето ОУ той работи от девет години, а в 11-то е от шест. Николай Михов е познат на читателите на Двери като дългогодишен учител. През това време учениците му не само посещават занятията по Религия, но и участват в състезания с такава тематика, като Националния конкурс „Бог е любов“, както и в състезания на отделни епархии у нас, и получават награди.

В Благоевград и Неврокопска епархия като цяло има най-много ученици у нас, изучаващи Религия по данни на МОН. Сред причините за това са активната работа и доброто сътрудничество на общинската и църковната власт.

Учителите по Религия много рядко се назначават на пълен щат в училищата, защото броят на часовете по избираемите и факултативните дисциплини като Религия не достигат за попълване на необходимия хорариум на преподавателите. Това е една от причините професията да е непривлекателна за младите хора, тъй като не осигурява финансова и социална обезпеченост.

dveri.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене