МЪЛНИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! ВЪЛКА се отрече от Доган!

Румен Гайтански – Вълка заяви, че няма намерение да участва в политически партии, както сега, така и в бъдеще. Изказването идва по повод думите на Владимир Мартинов, че коалицията около Ахмед Доган – „Алианс за права и свободи“ в Сливенския избирателен район, го номинира за депутат, предаде БГНЕС.

Мартинов е председател на партията в Сливен. 

В писмо, разпространено до медиите, Гайтански посочва, че не познава Мартинов и няма намерение да участва в никакви политически партии.

Припомняме, че в момнета Румен Гайтански се намира в следствения арест по повод разследването за присвояване на необезпечен кредит в размер на 150 милиона лева заедно с бившия изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев и адвокат Иван Георгиев, който е представител на фирмата „Роудуей кънстракшън“, получила кредита. Мавродиев, който е извършител на престъплението, все още се издирва.

На 16 август Гайтански сам се предаде на полицията, отказа да отговаря на въпроси в Антикорупционната комисия и беше задържан за 72 часа. На 19 август Софийски градски съд уважи искането на Софийската градска прокуратура за постоянен арест на Гайтански.

Другият задържан – адвокат Иван Георгиев, беше освободен срещу парична гаранция в размер на 50 000 лв на 16 август.

На 14 август КПКОНПИ обискира офисите на Гайтански и Мавродиев, като според разследването, част от близо 150 млн. лева пари от ББР са отишли за закупуване на луксозни автомобили. Возилата, за които разследващите имат разрешение, все още не са изнесени.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене