Отново опит за убийство на Тръмп! Този път докато играе голф във Флорида

Кандидатът за президент на САЩ на Републиканската партия Доналд Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до голф клуба му във Флорида. Това се съобщава в изявление на предизборния щаб на Тръмп, предаде Ройтерс.

 

По-късно от ФБР съобщиха, че стрелбата до голф игрище на Доналд Тръмп във Флорида, от службата разследват случилото се като „приличащо на опит за убийство“ на бившия президент. На мястото е открито оръжие с оптичен мерник и защитена от керамични плочи позиция на стрелеца. 

 

 

Представители на американските органи на реда заявиха, че агентите на американската Сикрет сървис са забелязали и стреляли по въоръжен мъж в храсти близо до голфигрището на Тръмп. Той е имал автомат АК-47.

 

Агентите като забелязали цевта на оръжието, на между 365 и 457 метра от Тръмп, докато разчиствали дупките от потенциални заплахи преди Тръмп да играе. Те веднага влезли в сблъсък с въоръжения мъж и изстреляли поне четири патрона.

 

Инцидентът се случва между 13:30 ч. и 14:00 ч. местно време, добави шерифът на окръг Палм Бийч Рик Брадшоу заяви на пресконференция.

 

Стрелецът захвърлил автомата си, две раници и други предмети и избягал с черен джип Нисан.

По думите на шерифа един свидетел е видял стрелеца и е успял да направи снимки на колата и регистрационния ѝ номер.

 

„Сикрет сървис“ е направила точно това, което е трябвало“, подчерта Брадшоу.

След като заподозреният избягал от местопрестъплението, служителите на реда заявиха, че са изпратили сигнал до щатските служби с информация за автомобила му. В резултат заместник-шерифите в съседния окръг Мартин са задържали заподозрения на междущатска магистрала 95.

 

Преди това Сикрет сървис, която е натоварена с охраната му, съобщи, че разследва инцидента, случил се малко преди 14 ч. местно време.

Говорител на шерифската служба на Палм бийч съобщи, че няма данни за пострадали.

Белият дом заяви, че президентът Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис са информирани за случилото се и ще получават информация за разследването.

Белият дом изрази облекчение, че Тръмп е в безопасност.

 

Агентите на Сикрет сървис са видели мъж, насочил оръжие към голф игрището в Западен Палм бийч, където Тръмп се е намирал по това време, съобщиха източници от правоохранителните органи пред CBS News. Агентите стреляли няколко пъти по заподозрения, който се опитал да избяга. Мъжът е задържан, а оръжието е намерено.

 

Извършен е нов опит за убийство на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи  междувременно членът на Камарата на представителите от Републиканската партия Марджъри Тейлър-Грийн.

„Президентът Тръмп е жив и здрав след поредния опит за покушение (…). Те се опитват да го убият. Ще направят всичко, за да му попречат да спечели“, написа тя в социалната мрежа „Екс“ (бивша Twitter).

 

„Президентът Тръмп е в безопасност след изстрели в близост до него. В момента няма да разгласяваме повече подробности“, заяви говорителят на кампанията на Тръмп Стивън Чеунг в изявление, което не предостави допълнителни подробности.

 

Според журналист от „Политико“ изстрелите са били произведени в Националния голф клуб Тръмп в Уест Палм Бийч, Флорида, където бившият президент е играл голф тази неделя, пише „Фигаро“.

 

Бившият президент е играл голф в Trump International Golf Club в Уест Палм Бийч. Според запознат източник игрището е било незабавно блокирано, пише Си Ен Ен.

 

Инцидентът е станал малко преди 14:00 ч. От Сикрет сървис съобщиха в Екс, че работят с шерифската служба на окръг Палм Бийч за разследване на инцидент с охрана, в който е замесен Тръмп.

 

По информация на New York Post двама души са открили стрелба пред голф клуба на Тръмп във Флорида, но той не е бил в опасност. Вестникът се позовава на източници от правоохранителните органи.

„Тайните служби, съвместно с шерифската служба на окръг Палм Бийч, разследват инцидент с бившия президент Доналд Тръмп, който се е случил малко преди 14:00 ч. Бившият президент е в безопасност“, се казва в изявление на Сикрет сървис.

Като предпазна мярка тайните служби са премести кандидат-президента на безопасно място, но не е имало предпоставки за това, че Тръмп е бил в опасност и цел на нападението. Местната полиция разследва причината за звука от това, което може да е било стрелба.

В публикация на X сенатор Линдзи Греъм каза, че е разговарял с Тръмп след инцидента. Той не сподели никаква информация за състоянието на Тръмп, но добави: „Той е един от най-силните хора, които съм познавал. Той е в добро настроение и е по-решен от всякога да спаси страната ни“.

Инцидентът се случва само два месеца след опит за покушение срещу Тръмп по време на негов митинг.
На 13 юли срещу Тръмп бе извършено покушение. Тогава 45-ият президент на Съединените американски щати и кандидат на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г. е прострелян в дясното ухо по време на предизборен митинг близо до Бътлър, Пенсилвания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене